Лечо зі сметаною та вареною ковбасою — дуже смачно
Лечо зі сметаною та ковбасою – універсальна страва. Його можна подати з відвареним рисом, картоплею у будь-якому вигляді і навіть просто макати у нього шматочки батона. Це дійсно дуже смачно!
Лечо буде ще смачнішим, якщо замість солі додати трохи універсальної овочевої приправи із сіллю. А ще смак страви залежить від якості ковбаси. Я використала варену ковбасу «Прима», але не менш смачно буде і з «Лікарською» чи «Молочною». Сподіваюся, що рецепт цієї страви з’явиться у вашій домашній кулінарній книзі!
Лечо зі сметаною та ковбасою
- Помідори – 500 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Перець солодкий червоний – 1 шт.
- Сметана – 250 г
- Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
- Ковбаса варена – 250 г
- Олія — 3-4 ст. ложки
- Кмин мелений — за смаком
- Сіль за смаком
Лечо з вареною ковбасою та сметаною, рецепт з фото по крокам
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Помідори вимити, обсушити та нарізати дрібними кубиками.
У плоду солодкого перцю вирізати плодоніжку, розрізати його на 4 частини, видалити внутрішню м’якоть із насінням, а четвертинки нарізати поперек тонкою локшиною.
Цибулину очистити та подрібнити.
Борошно просіяти, насипати на сковороду тонким шаром і, помішуючи, підсмажити до жовтуватого відтінку, а потім охолодити.
Борошно додати в сметану.
Суміш розмішати до утворення однорідної маси. Щоб сметана в процесі теплової обробки не згорнулася, можна додати до суміші пару чайних ложок молока та добре перемішати.
На сковороді розігріти олію, викласти в нього цибулю і обсмажити її при помішуванні до напівм’якості.
До цибулі додати солодкий перець та помідори.
Усі разом протушити протягом 5 хвилин.
У сковороду викласти сметану із борошном.
Овочі перемішати і згасити до м’якості овочів, після чого посипати меленим кмином і посолити за смаком.
Лечо тушити ще пару хвилин.
Ковбасу нарізати кружальцями, а потім кожний кружок розрізати на 4 сектори.
На окремій сковороді обсмажити ковбасу до підрум’янювання.
Викласти ковбасу у лечо.
Вмішати ковбасу в овочеву масу та довести до кипіння.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!