Меню

Закуски 21.01.2025

Домашня ковбаса з рисом та часником

Для моїх домочадців будь-яка домашня ковбаса – делікатес. Вона не тільки смачніша за ту, що продають у магазині, але й набагато корисніша, оскільки повністю натуральна і не містить жодних хімічних добавок. Готувати її не складно, але тільки в тому випадку, коли оболонки (кишки) можна купити вже ретельно очищеними, інакше доведеться повозитися.

Якщо оболонок немає, можна викласти масу на змочену марлю, надати їй форму ковбаси, закатати в марлю, кінці зв’язати. Особливо смачна ковбаса, яку після варіння ще й підрум’янили на сковороді до золотистої скоринки. Приємного апетиту!

 

Продукти:

  • Свинина чи яловичина (м’якоть) – 600 г
  • Рис відварений – 2 ст. ложки
  • Масло вершкове – 2 ст. ложки
  • Часник – 1 головка
  • Бульйон м’ясний або вода – за потребою
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком
  • Сіль – до смаку
  • Кишки – за потребою
  • Олія — ​​за потребою

Домашня ковбаса з рисом та часником, рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Рис перебрати, залити теплою водою, злегка збовтати, щоб нагору випливли сторонні легкі домішки, і злити їх. Після цього крупу добре промити в теплій (35 ° С) воді, щоб змити крохмаль і мульчу (борошняний пил), а потім промити в гарячій воді (95 ° С) для видалення жиру, що виступає на поверхні зерен при зберіганні.

Рис викласти на сито, дати стекти рідини, а потім відварити у великій кількості підсоленої води до м’якості (близько 25-30 хвилин). Чи не переварити! Зерна мають зберігати форму. Рис відцідити, остудити та відкласти 2 ст. ложки.

рис

Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і дрібно посікти або подрібнити в часниковому пресі.

часник

Вершкове масло розтопити на водяній бані і остудити.

масло

М’ясо обмити, обсушити, зрізати всі плівки та розрізати на шматочки.

Свинину пропустити через дрібні грати м’ясорубки.

З’єднати м’ясний фарш, часник, масло та рис, поперчити та посолити.

Все ретельно вимішати, При необхідності додати трохи води або бульйону і знову вимішати.

Кишки ретельно обробити, вимити і до наповнення залишити у холодній воді. Добре очищені кишки мають бути прозорими. Саме прозорість говорить про якісну їх обробку. Перед набиванням кишки відтиснути та нарізати на шматки завдовжки 30–40 см.

З м’ясорубки видалити ніж та грати, приєднати спеціальну насадку для набивання ковбас та зафіксувати її. Один кінець відрізка кишки зав’язати міцною білою ниткою і натягнути, підсборовуючи, на трубку насадки до упору зав’язаний кінець.

Далі завантажувати приготовлений фарш у м’ясорубку і, регулюючи наповнення рукою, заповнити кишку не надто щільно, щоб вона не луснула під час теплової обробки.

Зав’язати другий кінець кишки, а потім зв’язати обидва кінці ковбаси разом. Аналогічно заповнити іншу кишку. Кільця ковбаси підвісити на деякий час у холодному (близько 0 ºС), добре провітрюваному та чистому приміщенні для осідання, тобто ущільнення.

По всій довжині проткнути ковбасу тонкою голкою, а потім опустити її в підсолену воду, що кипить, і варити з моменту закипання протягом 20 хвилин.

Домашня ковбаса з рисом та часником

Після варіння перекласти ковбасу на сковороду з розігрітою олією та обсмажити до підрум’янювання з двох сторін.

Подати ковбасу можна з томатним соусом, відвареною або смаженою картоплею, солоними чи маринованими помідорами чи огірками.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons