Картопля із золотистою скоринкою та сиром у духовці
Пропоную вам урізноманітнити звичне меню та приготувати золотисту картоплю із сиром, у духовці на протвині. З найпростіших продуктів, які завжди під рукою, ви приготуєте чудову страву з небанальним смаком, гідну святкової подачі. Таку картоплю можна подати як гарнір на вечерю або на обід. На відміну від шкідливого фастфуду, запечена картопля набагато корисніша.
Картопля із золотистою скоринкою та сиром у духовці: всі секрети приготування
Для рецепту знадобляться не крохмалисті бульби, краще за білі сорти. Набір спецій та сухих трав можна варіювати, обов’язкова лише одна спеція – куркума. Вона надасть страві золотого кольору. При виборі олії віддайте перевагу нерафінованим сортам оливкової або рослинної.
Для посипання підійде будь-який легкоплавкий твердий сир із яскравим смаком. Картопля перед запіканням нарізається незвично дрібно, тому, щоб уникнути неприємностей з прилипанням і пригоранням, використовуйте антипригарний килимок або якісний пергаментний папір.
Інгредієнти:
- картопля – 4 шт.;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- паприка — 1 ч. л.;
- сир – 30 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- чебрець — 0,5 ч. л.;
- куркума — 1 ч. л.;
- пластівці гіркого перцю – 0,5 ч. л.;
- сіль перець — за смаком.
Як приготувати золотисту картоплю в духовці на протвині з сиром, часником та спеціями
Виконання:
Картоплю очистити від шкірки та промити у проточній воді. Нарізати на кубики розміром з боку 0,8 см, повторно промити овочі від надлишків крохмалю. Обсушити у бавовняному рушнику. Викласти у миску для маринування.
Всипати сіль, перець, спеції.
Додати пропущений через часник прес.
Влити оливкову олію, перемішати картоплю зі спеціями та олією. Залишити на 5-10 хвилин.
Деко для випікання застелити антипригарним килимком, викласти картопля в один шар. Випікати протягом 25-30 хвилин при температурі 190 градусів.
Твердий сир натерти на дрібній тертці, посипати гарячу картоплю. Залишити у духовці ще на 10 хвилин.
Готову золотисту картоплю перекласти на плоску тарілку для подачі, прикрасити свіжою зеленню, подати до столу.
Доповнити подачу можна соусами на основі сметани та томатів. У картоплі приємний аромат спецій, вершковий смак і золотиста рум’яна скоринка. Страву не розігрівають і не зберігають.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!