Меню

Страви з грибами, Гарячі страви 7.11.2023

Смачнюча картопля запечена з салом та грибами в духовці

Різноманітні страви, дуже смачні та оригінальні, можна приготувати з такого продукту як картопля. Саме смачною і не складною у приготуванні буде картопля запечена з салом та грибами, така страва відмінно підходить як на кожен день, так і для прийому гостей.

Картопля, це продукт з якого можна приготувати безліч різноманітних страв, як на святковий стіл, так і на кожен день. Не багато хто знає, що картопля не тільки дуже смачний продукт, а ще й дуже корисна. Наші бабусі називали його цілющим продуктом завдяки його властивостям. А запечена в духовці картопля – не тільки корисна, але ще й дуже смачна.

Для приготування нам знадобиться:

  • Картопля – 700 гр.
  • Сало – 200 гр
  • Печериці – 250 гр
  • Зелень.
  • Сіль перець.
  • Соняшникова олія.

Найсмачніша картопля з салом та грибами в духовці, рецепт з фото

Для початку нам потрібно ретельно помити картоплю в теплій воді, оскільки вона готується зі шкіркою. Після цього, кладемо картоплю на паперовий рушник і даємо просохнути. Це важливо, оскільки скоринка має добре пропікатися. Потім розрізаємо кожну картоплю навпіл.

картопля

Щоб страва не вийшла всередині сирою, є один секрет, потрібно за допомогою ножа зробити всередині кожної картоплі проколи.

картопля

На наступному етапі ми наливаємо олію на деко і викладаємо на нього наші продукти.

картопля в духовці

Солимо і перчимо на смак. Не варто наливати олії багато, оскільки ми також використовуватимемо сало.

сало

Нарізаємо його на середні шматочки та викладаємо на кожну половинку картоплі.

картопля з салом в духовці

У попередньо розігріту до 180 градусів духовку ставимо лист з картоплею на 45-50 хвилин.

печериці

Коли наша страва майже готова, ми нарізаємо печериці.

картопля з салом і грибами в духовці

Виймаємо лист і викладаємо гриби на картоплю, повертаємо страву в духовку і томимо приблизно 15 хвилин.

зелень

Готовність страви можна визначити за допомогою зубочистки, зробіть прокол на картоплі, якщо зубочистка входить легко, то картопля готова.

картопля з салом і грибами в духовці

На останньому етапі викладаємо запечену картоплю на тарілку і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.

Наша страва готова! Смачного.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons