Смачний торт на кефірі зі сметанним кремом
Смакота що тане у роті — тортик на кефірі зі сметанним кремом. Найпростіший, найлегший і швидкий у приготуванні, але нереально смачний, м’який і ніжний торт на кефірі, рецепт з фото простий і доступний, назавжди прижився в моїх кулінарних уподобаннях. Він дуже повітряний і ароматний, підійде до будь-якої трапези та чаювання.
Рецепт з арсеналу дуже смачних і не дорогих страв, інгредієнти прості, часу на його приготування йде мало. Через те, що приготування більшості тортів, займає дуже багато часу, так би мовити, процес трудомісткий, ми вважаємо за краще купувати готові улюблені ласощі в магазині. Однак до рецепту, який пропоную вам я, вислів “процес трудомісткий” відношення ніякого не має. Виходить чудовий, а головне домашній торт.
Знадобиться:
Тісто
- Свіжий кефір 2 склянки
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Цукор 1 склянка.
- Куряче яйце 3 шт
- Сода 1 ч. л. гашена
- Какао порошок 2 ч. л.
Крем
- Домашня густа сметана 0,5 л.
- Цукор 1 склянка.
Смачний домашній торт на кефірі зі сметанним кремом, рецепт з фото покроково
У мисці збиваємо яйця, кефір та борошно в однорідну масу.
Потім додамо цукор. Принцип послідовності додавання інгредієнтів абсолютно не важливий.
У змішане з цукром тісто гасимо соду.
Все ретельно збиваємо та отримуємо готове тісто, як густа сметана.
Далі масу ділимо на дві однакові частини, одна залишається білою, до іншої додаємо какао і розмішуємо.
Потім у форму для випікання кладемо пергаментний папір, наливаємо туди все тісто (я пекла першим коричневе) і відправляємо в розігріту духовку.
Таким чином, печемо також біле тісто, випікається один корж хвилин 20 — 25.
Поки коржі стигнуть, готуємо крем. Оскільки в мене була густа домашня сметана, перемішала її з цукром і крем готовий.
Далі беремо випечені коржі, що остигли, розрізаємо гострим ножем на дві частини. Оскільки я все не однаково розділила рідку масу, у мене вийшов такий пишний коричневий корж, що мені вдалося розділити його на три частини, вийшло 2 білих та 3 шоколадні. Потім змащуємо коржі, складаючи їх по черзі і щільно притискаючи один до одного сметанним кремом.
Потім обмазуємо кремом бічні краї, зверху посипаємо какао, можна тертим шоколадом або кокосовою стружкою (за бажанням). Залишимо, щоб просочився 1 годину, після чого тортик готовий і можна знімати пробу.
Мої домашні були дуже задоволені такою смакотою. Спробуйте й ви. Смачного!!!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!