Меню

Страви з риби 8.11.2023

Як приготувати рибні консерви в домашніх умовах, в духовці

Я дуже люблю рибні консерви. Це і смачно, і корисно, і зручно взяти із собою. Завжди купувала бляшанки з рибою в магазині, поки не попалася мені не якісна продукція. Риби було дуже мало у банці, вміст становила практично одна вода. Вирішила сама приготувати консерви із свіжомороженої риби.

Довго вибирала з якої риби приготувати консерви. Купила свіжоморожену сайду. У риби біле, щільне м’ясо, і в ній мало дрібних кісточок. Консервована риба виходить соковитою та ніжною. Після довгої термічної обробки навіть кісточки стають м’якими.

Інгредієнти:

  • сайда свіжоморожена – 1 штука;
  • олія соняшникова рафінована — 50 мілілітрів;
  • сіль кам’яна – 1 чайна ложка;
  • лавровий лист – 2 штуки;
  • чорний перець горошком – 5 штук;
  • гвоздика – 3 штуки.

сайда

Рецепт рибної консерви з покроковими фото приготування

Рибу заздалегідь розморозьте. Для цього помістіть заморожену рибу на нижню полицю холодильника. Так вона відтаватиме поступово, що дозволить зберегти в рибі більше корисних речовин. Очистіть рибу від луски та нутрощів. Наріжте на маленькі шматочки.

сайда

На дно скляної банки викладіть спеції: гвоздику, лавровий лист, чорний перчик.

рибні консерви

Рибу розкладіть на тарілці та посипте сіллю.

рибні консерви

Покладіть шматочки в банку.

рибні консерви

 

Важливий момент!

Якщо у вас є спеціальний пристрій, який дозволить закріпити кришку щільно на банку, то накладайте рибу до самого шийки. Якщо такого немає, то рибу раджу укладати по плічка, інакше вага сік витече і риба буде сухою.

 

Залийте олією.

рибні консерви

Щільно закупоріть банку або просто накрийте залізною кришкою. У другому випадку витягніть гумову прокладку.
Поставте банку у холодну духовку.

рибні консерви

Готуйте за 150 градусів 1 годину, потім за 100 градусів 1,5 години.
Духовку відключіть і дайте банці трохи охолонути. Готову рибу дістаньте із духовки, накрийте кришкою та поставте в холодильник.

рибні консерви

Такі консерви зручно брати із собою у дорогу, або на природу. З консервованої риби можна приготувати юшку, бутерброди і навіть закрутити у лаваш.

рибні консерви

Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons