Як приготувати рибні консерви в домашніх умовах, в духовці
Я дуже люблю рибні консерви. Це і смачно, і корисно, і зручно взяти із собою. Завжди купувала бляшанки з рибою в магазині, поки не попалася мені не якісна продукція. Риби було дуже мало у банці, вміст становила практично одна вода. Вирішила сама приготувати консерви із свіжомороженої риби.
Довго вибирала з якої риби приготувати консерви. Купила свіжоморожену сайду. У риби біле, щільне м’ясо, і в ній мало дрібних кісточок. Консервована риба виходить соковитою та ніжною. Після довгої термічної обробки навіть кісточки стають м’якими.
Інгредієнти:
- сайда свіжоморожена – 1 штука;
- олія соняшникова рафінована — 50 мілілітрів;
- сіль кам’яна – 1 чайна ложка;
- лавровий лист – 2 штуки;
- чорний перець горошком – 5 штук;
- гвоздика – 3 штуки.
Рецепт рибної консерви з покроковими фото приготування
Рибу заздалегідь розморозьте. Для цього помістіть заморожену рибу на нижню полицю холодильника. Так вона відтаватиме поступово, що дозволить зберегти в рибі більше корисних речовин. Очистіть рибу від луски та нутрощів. Наріжте на маленькі шматочки.
На дно скляної банки викладіть спеції: гвоздику, лавровий лист, чорний перчик.
Рибу розкладіть на тарілці та посипте сіллю.
Покладіть шматочки в банку.
Важливий момент!
Якщо у вас є спеціальний пристрій, який дозволить закріпити кришку щільно на банку, то накладайте рибу до самого шийки. Якщо такого немає, то рибу раджу укладати по плічка, інакше вага сік витече і риба буде сухою.
Залийте олією.
Щільно закупоріть банку або просто накрийте залізною кришкою. У другому випадку витягніть гумову прокладку.
Поставте банку у холодну духовку.
Готуйте за 150 градусів 1 годину, потім за 100 градусів 1,5 години.
Духовку відключіть і дайте банці трохи охолонути. Готову рибу дістаньте із духовки, накрийте кришкою та поставте в холодильник.
Такі консерви зручно брати із собою у дорогу, або на природу. З консервованої риби можна приготувати юшку, бутерброди і навіть закрутити у лаваш.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!