Меню

Страви з риби 13.06.2023

Риба в банці з морквою, томатом, цибулею та часником

Якщо ви любите консерви з риби в томатному соусі, цей рецепт точно для вас. Пропонована страва має саме такий смак, хоча кісточки залишаються твердими. М’якуш стає соковитим і ніжним. Вживати тушковану рибу можна як у гарячому, так і холодному вигляді. Таку страву можна подати і як закуску для святкового столу. Готуйте та ділитесь враженнями!

 

Продукти:

  • Линь свіжий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Томатний соус – 70 г
  • Вода – 50 мл
  • Олія — 30 мл
  • Лист лавровий — 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 2-4 шт.
  • Перець запашний — 2-4 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка) – 4 гілочки

Риба в банці з томатним соусом та овочами, рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

Цибулини очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями. Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.

морква й цибуля

Зубчики часнику очистити від сухої оболонки і також нарізати кружальцями.

часник

Розігріти сковороду з олією і викласти на неї підготовлені овочі.

морква й цибуля

Обсмажити овочі до напівготовності.

овочі

До овочів додати томатний соус, розведений у воді, цукор та сіль.

томат

Суміш довести до кипіння та зняти з плити.

томатний соус

Перед обробкою линя покласти на 15–30 секунд у гарячу воду, щоб зійшла слиз і легше знімалася луска. З гарячої води рибу перекласти в холодну, ретельно зіскребти тупою стороною ножа луску, випатрати, видалити голову, плавці і хвіст, а потім ретельно промити в проточній холодній воді як зсередини, так і зовні. Після цього тушку обсушити паперовим рушником та нарізати великими шматками.

риба

Банку ретельно вимити та перевірити на відсутність тріщин та сколів. На дно банки укласти гілочки кропу, а потім, чергуючи між собою, викласти шматочки риби та овочі. Зверху посипати горошинами перцю та лавровим листком.

риба в банці

Накрити банку фольгою або металевою кришкою, поставити на піддон і помістити холодну духовку. Виставити температуру 180 С і готувати близько 1 години.

риба в банці

Готову страву обережно вийняти з гарячої банки на тарілку.

риба в томатному соусі
Коментарі до статті: 1
  1. Ангеліна

    Дуже смачна рибка виходить. Моїм усім подобається. Я робила по цьому рецепту і хек і мінтай. Мінтай трохи сухий виходить, але теж дуже смачний. Також робила з мойви. З нею ще легше, не треба великі кістки вибирати. Щоб зрозуміти про що йдеться мова, варто спробувати.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons