Риба в банці з морквою, томатом, цибулею та часником
Якщо ви любите консерви з риби в томатному соусі, цей рецепт точно для вас. Пропонована страва має саме такий смак, хоча кісточки залишаються твердими. М’якуш стає соковитим і ніжним. Вживати тушковану рибу можна як у гарячому, так і холодному вигляді. Таку страву можна подати і як закуску для святкового столу. Готуйте та ділитесь враженнями!
Продукти:
- Линь свіжий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Часник — 2-3 зубчики
- Томатний соус – 70 г
- Вода – 50 мл
- Олія — 30 мл
- Лист лавровий — 2 шт.
- Перець чорний горошком – 2-4 шт.
- Перець запашний — 2-4 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень (кріп, петрушка) – 4 гілочки
Риба в банці з томатним соусом та овочами, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Цибулини очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями. Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.
Зубчики часнику очистити від сухої оболонки і також нарізати кружальцями.
Розігріти сковороду з олією і викласти на неї підготовлені овочі.
Обсмажити овочі до напівготовності.
До овочів додати томатний соус, розведений у воді, цукор та сіль.
Суміш довести до кипіння та зняти з плити.
Перед обробкою линя покласти на 15–30 секунд у гарячу воду, щоб зійшла слиз і легше знімалася луска. З гарячої води рибу перекласти в холодну, ретельно зіскребти тупою стороною ножа луску, випатрати, видалити голову, плавці і хвіст, а потім ретельно промити в проточній холодній воді як зсередини, так і зовні. Після цього тушку обсушити паперовим рушником та нарізати великими шматками.
Банку ретельно вимити та перевірити на відсутність тріщин та сколів. На дно банки укласти гілочки кропу, а потім, чергуючи між собою, викласти шматочки риби та овочі. Зверху посипати горошинами перцю та лавровим листком.
Накрити банку фольгою або металевою кришкою, поставити на піддон і помістити холодну духовку. Виставити температуру 180 С і готувати близько 1 години.
Готову страву обережно вийняти з гарячої банки на тарілку.
Ангеліна
Дуже смачна рибка виходить. Моїм усім подобається. Я робила по цьому рецепту і хек і мінтай. Мінтай трохи сухий виходить, але теж дуже смачний. Також робила з мойви. З нею ще легше, не треба великі кістки вибирати. Щоб зрозуміти про що йдеться мова, варто спробувати.