Меню

Пироги 12.06.2023

Неймовірно смачний пиріг з полуницею та італійською меренгою

З’явилися перші ягоди, а отже, настав час пекти ягідні пироги. Сьогодні я ділюся з усіма рецептом приготування полуничного пирога з італійською меренгою. Звичайно, замість полуниці підійдуть і будь-які сезонні ягоди: малина, чорниця та ін.

Особливого смаку пирогу надає італійська меренга. Вона відрізняється від інших видів меренги тим, що збиті білки заварюються гарячим сиропом. Це робить меренгу як би провареною і щільнішою.

Щоб пиріг виглядав фантазійніше, потрібно злегка підрум’янити її. Впевнена, що скуштувавши цей пиріг, ви отримаєте море задоволення!

 

Тісто:

  • Пластівці вівсяні – 150 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 50 г

Начинка:

  • Полуниця свіжа – 350 г
  • Крохмаль картопляний – 1 ч. ложка
  • Пудра цукрова – 2-3 ст. ложки

Італійська меренга:

  • Білки яєчні – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 175 г
  • Вода – 75 г
  • Сік лимонний – 1 ч. ложка

Додатково:

  • Маргарин (для змащування форми) – за потребою

Полуничний пиріг з італійською меренгою, рецепт з покроковими фото

Підготувати всі інгредієнти для приготування начинки.

плуниця і цукор

Полуницю викласти в друшляк, ретельно вимити в проточній воді, обсушити та видалити чашолистки, а потім кожну ягоду розрізати на 4 частини.

плуниця

До підготовленої полуниці всипати суміш із цукрової пудри та крохмалю.

додати крохмаль

Суміш добре перемішати та залишити до приготування коржа.

Підготувати всі інгредієнти для приготування коржа.

для коржа

Вівсяні пластівці висипати в чашу блендера і подрібнити на борошно.

перемолоти пластівці

Яйця поділити на жовтки та білки.

яйця

До жовтків додати цукор.

жовтки і цукор

Суміш збити до утворення гладкої світлої ваги.

Білки збити до м’яких піків.

білки

До жовтків додати білки.

Все акуратно змішати.

Додати вівсяні пластівці.

тісто

Тісто добре вимішати. Якщо воно здається рідким, додати трохи мелених пластівців.

тісто з пластівців

Форму змастити маргарином і розподілити тісто, формуючи бортики.

корж

Помістити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати корж протягом 10-15 хвилин. Готовий корж остудити.

спекти корж

Викласти начинку на корж і поступово розподілити по всій поверхні. Знову помістити форму в духовку та випікати близько 5–7 хвилин.

пиріг з полуницею

Підготувати всі необхідні інгредієнти для меренгів.

У невелику каструльку або ковшик всипати цукор, влити воду, перемішати та поставити на сильний вогонь. Помішувати, поки|доки| сироп не закипить. Варити сироп на сильному вогні 5 хвилин. Збити білки до піни, а потім, продовжуючи збивати, влити тонким струмком сироп. Після цього додати лимонний сік.

білки

Корж із полуницею остудити протягом 5 хвилин. Після цього за допомогою кондитерського мішка з насадкою поверх полуниці викласти меренгу.

пиріг з полуницею

Випікати пиріг з полуницею та меренгою до легкого зарум’янювання меренги.

пиріг з полуницею та меренгою

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons