Неймовірно смачний пиріг з полуницею та італійською меренгою
З’явилися перші ягоди, а отже, настав час пекти ягідні пироги. Сьогодні я ділюся з усіма рецептом приготування полуничного пирога з італійською меренгою. Звичайно, замість полуниці підійдуть і будь-які сезонні ягоди: малина, чорниця та ін.
Особливого смаку пирогу надає італійська меренга. Вона відрізняється від інших видів меренги тим, що збиті білки заварюються гарячим сиропом. Це робить меренгу як би провареною і щільнішою.
Тісто:
- Пластівці вівсяні – 150 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 50 г
Начинка:
- Полуниця свіжа – 350 г
- Крохмаль картопляний – 1 ч. ложка
- Пудра цукрова – 2-3 ст. ложки
Італійська меренга:
- Білки яєчні – 3 шт.
- Цукор-пісок – 175 г
- Вода – 75 г
- Сік лимонний – 1 ч. ложка
Додатково:
- Маргарин (для змащування форми) – за потребою
Полуничний пиріг з італійською меренгою, рецепт з покроковими фото
Підготувати всі інгредієнти для приготування начинки.
Полуницю викласти в друшляк, ретельно вимити в проточній воді, обсушити та видалити чашолистки, а потім кожну ягоду розрізати на 4 частини.
До підготовленої полуниці всипати суміш із цукрової пудри та крохмалю.
Суміш добре перемішати та залишити до приготування коржа.
Підготувати всі інгредієнти для приготування коржа.
Вівсяні пластівці висипати в чашу блендера і подрібнити на борошно.
Яйця поділити на жовтки та білки.
До жовтків додати цукор.
Суміш збити до утворення гладкої світлої ваги.
Білки збити до м’яких піків.
До жовтків додати білки.
Все акуратно змішати.
Додати вівсяні пластівці.
Тісто добре вимішати. Якщо воно здається рідким, додати трохи мелених пластівців.
Форму змастити маргарином і розподілити тісто, формуючи бортики.
Помістити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати корж протягом 10-15 хвилин. Готовий корж остудити.
Викласти начинку на корж і поступово розподілити по всій поверхні. Знову помістити форму в духовку та випікати близько 5–7 хвилин.
Підготувати всі необхідні інгредієнти для меренгів.
У невелику каструльку або ковшик всипати цукор, влити воду, перемішати та поставити на сильний вогонь. Помішувати, поки|доки| сироп не закипить. Варити сироп на сильному вогні 5 хвилин. Збити білки до піни, а потім, продовжуючи збивати, влити тонким струмком сироп. Після цього додати лимонний сік.
Корж із полуницею остудити протягом 5 хвилин. Після цього за допомогою кондитерського мішка з насадкою поверх полуниці викласти меренгу.
Випікати пиріг з полуницею та меренгою до легкого зарум’янювання меренги.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!