Меню

Десерти 11.06.2023

Шикарний полуничний десерт — Фружеліна

Десерт – лідер застілля. Я ділюся з усіма оригінальним рецептом приготування шикарного десерту з екзотичною назвою «Фружеліна». Приготувати такий десерт вам цілком під силу. Навіть у холодильнику маса не застигає, як желе, а має консистенцію гелю. Готується десерт з полуниці, що добре визріла, сезон дозрівання якої в самому розпалі. Обов’язково побалуйте себе та своїх близьких черговою смакотою!

 

Десерт «Фружеліна»

  • Полуниця свіжа – 250 г
  • Желатин – 1 ч. лож.
  • Цукор-пісок – 3 ст. ложки
  • Сік лимонний – 1 ст. ложка
  • Крохмаль картопляний – 1 ч. ложка
  • Вода – 1 склянка

Десерт із полуниці з желатином, рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

полуниця

Желатин залити 2 ст. ложками води і залишити до повного набухання крупинок.

желатин

Крохмаль розвести в 1 склянці води.

крохмаль

Ягоди вимити, очистити від чашолистків та розрізати на шматочки.

десерт з полуниці

У сотейник викласти ягоди та додати цукор.

полуниця і цукор

Ягоди з цукром добре перемішати і залишити на 30 хвилин|мінути| до виділення соку.

десерт з полуниці

Суміш на дуже повільному вогні при помішуванні нагрівати до розчинення цукру.

десерт з полуниці

До ягідної маси додати сік лимона та при інтенсивному помішуванні ввести крохмальне молочко. Суміш довести до кипіння, зняти з плити і трохи остудити.

десерт з полуниці

У гарячу масу додати желатин.

десерт з полуниці

Суміш ретельно розмішати до повного розчинення желатину.

десерт з полуниці

Розкласти десерт у креманки та до подачі прибрати в холодильник.

десерт з полуниці

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons