Шикарний полуничний десерт — Фружеліна
Десерт – лідер застілля. Я ділюся з усіма оригінальним рецептом приготування шикарного десерту з екзотичною назвою «Фружеліна». Приготувати такий десерт вам цілком під силу. Навіть у холодильнику маса не застигає, як желе, а має консистенцію гелю. Готується десерт з полуниці, що добре визріла, сезон дозрівання якої в самому розпалі. Обов’язково побалуйте себе та своїх близьких черговою смакотою!
Десерт «Фружеліна»
- Полуниця свіжа – 250 г
- Желатин – 1 ч. лож.
- Цукор-пісок – 3 ст. ложки
- Сік лимонний – 1 ст. ложка
- Крохмаль картопляний – 1 ч. ложка
- Вода – 1 склянка
Десерт із полуниці з желатином, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Желатин залити 2 ст. ложками води і залишити до повного набухання крупинок.
Крохмаль розвести в 1 склянці води.
Ягоди вимити, очистити від чашолистків та розрізати на шматочки.
У сотейник викласти ягоди та додати цукор.
Ягоди з цукром добре перемішати і залишити на 30 хвилин|мінути| до виділення соку.
Суміш на дуже повільному вогні при помішуванні нагрівати до розчинення цукру.
До ягідної маси додати сік лимона та при інтенсивному помішуванні ввести крохмальне молочко. Суміш довести до кипіння, зняти з плити і трохи остудити.
У гарячу масу додати желатин.
Суміш ретельно розмішати до повного розчинення желатину.
Розкласти десерт у креманки та до подачі прибрати в холодильник.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!