Панна-котта в стаканчиках — шикарний рецепт з шоколадом
Приготуйте цей відомий італійський вершковий десерт Панна-котта до новорічного столу або іншої важливої події у вашому житті. А щоб він виглядав ефектніше, зробити його можна по-особливому, розташувавши шари на свій розсуд.
Панна Котта
- Молоко – 700 мл
- Вершки 33-35% — 250 мл
- Шоколад гіркий – 50 г
- Желатин порошковий – 10 г
- Вода – 50 мл
- Цукор-пісок – 50 г
- Какао-порошок – 1 ст. ложка
- Екстракт ванільний – 2 ч. ложки
Панна-котта в стаканчиках, смачний рецепт українською
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Шоколад дрібно посікти.
Желатин залити охолодженою кип’яченою водою і залишити до набухання.
У каструлю влити молоко, вершки та ванільний екстракт і додати цукор. Все добре перемішати.
Поставити каструлю із сумішшю на середній вогонь, нагріти (не до кипіння!), Викласти желатин і розмішати його до повного розчинення. Вогонь вимкнути.
Від загального обсягу вершкової основи окремий посуд відлити 400 мл. У частину, що залишилася, всипати какао-порошок.
Все ретельно розмішати. Від цієї суміші відлити 400 мл в окремий посуд.
У суміш, що залишилася, з какао викласти подрібнений шоколад.
Масу добре вимішати до повного розчинення шоколаду.
Для того щоб десерт виглядав більш урочисто, можна розташувати його шари під нахилом. Для цього помістити келихи у невеликі глибокі салатниці під кутом.
Спочатку розлити по келихах масу з какао і залишити в прохолодному місці до застигання.
Наступний шар – шоколад. Дати йому застигнути. Завершити наповнення келихів білою масою. Десерт тримати у холодному місці до повного застигання.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!