Смачний рецепт пісочного печива на сметані «Ялинки»
Говорять, що все геніальне просто. Цей рецепт якраз підходить під це визначення. Сьогодні я ділюся з усіма варіантами новорічного пісочного печива на сметані. А новорічним воно вважається тому, що формується у вигляді невеликих «ялинок».
У продажу зараз можна купити будь-які форми і навіть з новорічною символікою. Печиво умовно називається «ялинки», але його можна зробити, наприклад, і у формі сніжинок. Фантазуйте та експериментуйте! Веселих свят!
Складові:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сметана – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 125 г
Додатково:
- Пудра цукрова – за потребою
Смачне пісочне печиво на сметані, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Вершкове масло попередньо залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.
У миску викласти масло, сметану та висипати цукор.
Все ретельно розтерти до однорідної маси.
Поступово додавати в суміш, що вийшла, просіяне борошно.
Спочатку тісто вимішувати ложкою до утворення крупки.
Висипати крупку на дошку, замісити руками однорідне, м’яке тісто і помістити його в холодильник на 30 хвилин
Розкачати тісто шаром завтовшки 1 см і формою вирізати заготовки у вигляді «ялинок».
За допомогою хвилястої форми видавити на «ялинках» малюнок.
Заготовки перекласти на лист, вистелений фольгою.
Випікати вироби в духовці, розігрітій до температури 180 ° С, до невеликого підрум’янювання, а потім добре остудити.
Обсипати ялинки цукровою пудрою, поставивши під кутом, щоб зберегти рельєфний малюнок.
Якщо формочок «ялинка» немає, то можна вирізати заготовки з розкатаного тіста за допомогою пристосування для фігурної нарізки овочів.
Аналогічно нанести малюнок на вироби.
Перекласти заготовки на лист, вистелений фольгою.
Випікати «ялинки» за тієї ж температури.
Обсипати печиво під нахилом цукровою пудрою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!