Меню

Печиво 5.01.2024

Смачний рецепт пісочного печива на сметані «Ялинки»

Говорять, що все геніальне просто. Цей рецепт якраз підходить під це визначення. Сьогодні я ділюся з усіма варіантами новорічного пісочного печива на сметані. А новорічним воно вважається тому, що формується у вигляді невеликих «ялинок».

У продажу зараз можна купити будь-які форми і навіть з новорічною символікою. Печиво умовно називається «ялинки», але його можна зробити, наприклад, і у формі сніжинок. Фантазуйте та експериментуйте! Веселих свят!

 

Складові:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 125 г

Додатково:

  • Пудра цукрова – за потребою

Смачне пісочне печиво на сметані, рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти. Вершкове масло попередньо залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.

для печива

У миску викласти масло, сметану та висипати цукор.

Все ретельно розтерти до однорідної маси.

Поступово додавати в суміш, що вийшла, просіяне борошно.

Спочатку тісто вимішувати ложкою до утворення крупки.

тісто для печива

Висипати крупку на дошку, замісити руками однорідне, м’яке тісто і помістити його в холодильник на 30 хвилин

тісто

Розкачати тісто шаром завтовшки 1 см і формою вирізати заготовки у вигляді «ялинок».

Смачне пісочне печиво на сметані, рецепт з фото

За допомогою хвилястої форми видавити на «ялинках» малюнок.

Смачне пісочне печиво на сметані, рецепт з фото

Заготовки перекласти на лист, вистелений фольгою.

печиво ялинки

Випікати вироби в духовці, розігрітій до температури 180 ° С, до невеликого підрум’янювання, а потім добре остудити.

Смачне пісочне печиво на сметані, рецепт з фото

Обсипати ялинки цукровою пудрою, поставивши під кутом, щоб зберегти рельєфний малюнок.

Смачне пісочне печиво на сметані, рецепт з фото

Якщо формочок «ялинка» немає, то можна вирізати заготовки з розкатаного тіста за допомогою пристосування для фігурної нарізки овочів.

печиво ялинки

Аналогічно нанести малюнок на вироби.

печиво ялинки

Перекласти заготовки на лист, вистелений фольгою.

печиво ялинки

Випікати «ялинки» за тієї ж температури.

печиво ялинки

Обсипати печиво під нахилом цукровою пудрою.

печиво ялинки

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons