Меню

Новорiчнi закуски 23.12.2023

Закуски на Новий рік 2024 — найкращі рецепти з фото

Таких гарних та смачних закусок ваші гості ще не куштували. Нові рецепти смачних аперитивів для новорічного столу: канапе, святкові тарталетки та тематичні закуски із фаршированих яєць.

Смачні закуски на Новий рік з фото: рецепти, новинка

Під час підготовки новорічного застілля господиням не обійтися без нових рецептів. Ми пропонуємо вам оригінальні закуски для святкового столу у новорічній тематиці. Смачні та красиві аперитиви допоможуть вам порадувати присутніх за столом!

рулктики з шинки

Рулетики з шинки з сирною начинкою

Простий у приготуванні закуски для святкового столу. Достатньо подрібнити продукти, змішати та загорнути у скибочки шинки чи балика.

Продукти:

  • Шинка нарізана – 200 грам
  • Яйця – 2 штуки
  • Огірок солоний – 1 штука
  • Сир твердий – 50 грам
  • Гірчиця дижонська — 1 чайна ложка
  • Часник – 1\2 часточки.

Яйця відварити та натерти на тертці. Також натираємо твердий або плавлений сир. Солоний огірок нарізати на дрібні кубики. Часник пропустити через прес і додати до інших продуктів. Заправити майонезом та діжонською гірчицею.

Розкласти тонкі скибочки шинки (краще купувати вже нарізану шинку, таким чином вся нарізка буде тонкою та однаковою). Покласти край шинки по ложці начинки і скачати в рулетик. Викласти на блюдо.

закуска кульки

Кульки з крабовими паличками

Закуска, яку в першу чергу з’їдають діти, які зазвичай люблять крабові палички. Мінімум часу для приготування все просто, але дуже смачно.

Продукти:

  • 100 г крабових паличок
  • 2-3 курячі яйця
  • 50 г твердого сиру
  • 2 ст. л. майонезу
  • 2 щіпки солі
  • 2 щіпки спецій
  • 1-2 зубчики часнику
  • 5-6 гілочок свіжої петрушки

Яйця відварити та подрібнити на тертці. На тій же терці натерти твердий сир. Крабові палички дуже дрібно нарізати. Частину натертого сиру відкласти для посипання. Інші продукти змішати в мисці, посолити, заправити часником, майонезом, додати улюблених спецій до смаку. Помити та подрібнити зелень петрушки. Якщо немає петрушки, можна використовувати зелений кріп або цибулю.

Додати зелень до салатної маси, перемішати ложкою. Скачати мокрими руками кульки та викласти їх на тарілку. Зверху посипати натертим сиром.

закуска ялинка

Закуска «Ялинка»

Швидка в приготуванні та оригінальна закуска з найпростіших продуктів припаде до смаку вашим гостям. Оформіть її у вигляді новорічних ялинок, і вам не доведеться довго чекати на захоплені відгуки.

Підготуйте такі інгредієнти:

  • 3 курячі яйця
  • 120-150 грам курячого філе (копченого)
  • 100 грам консервованої кукурудзи

для заправки:

  • 1/2 ч. ложки гірчиці
  • 1-2 ст. ложки майонезу
  • сіль та перець чорний

для подачі:

  • гілочки кропу
  • зерна граната
  • морква

Основа страви складатиметься з яєць. Проваріть їх у підсоленій воді близько десяти хвилин, потім залийте холодною водою, щоб можна було легко зняти шкаралупу. Очистіть, наріжте поперек навпіл. Жовтки акуратно витягніть.

Якщо половинки білків не можуть встояти на столі, зробіть невеликі надрізи знизу.

Відокремте шкірку від курки, філе наріжте на кубики і викладіть у глибокий салатник. Додайте кукурудзу, попередньо злив рідину. Подрібніть жовтки за допомогою ножа чи терки, додайте до продуктів. Заправте майонезом та гірчицею. За бажанням посипте сіллю і перцем. Добре перемішайте продукти до однорідної маси.

Наповніть половинки білків начинкою. Щоб закуска була схожа на ялинку, викладіть масу гіркою. Помийте кріп, розподіліть зверху як гілки ялинки. Зерна граната розставте як новорічні іграшки. Верхівки ялинок, що вийшли, можна прикрасити вирізаними з моркви зірочками.
Можна готувати закуски на новий рік з фаршированих яєць, а також наповнювати начинкою та інші продукти, наприклад, овочі.

закуска з помідорів

Закуска «Дід Мороз»

Перше, що гості приймаються із задоволенням уплітати – страви, оформлені у новорічній тематиці. Тому приготуйте більше оригінальних закусок, наприклад, як це. З помідорів можна зробити дуже симпатичних, а головне смачних Дідів Морозів. Візьміть наступний набір продуктів:

Продукти:

  • 2-3 томати
  • 2-3 курячі яйця
  • 70-80 г сиру твердого сорту
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки майонезу
  • по щіпці солі та перцю
  • чорний перець горошком
  • спеції за смаком

Починати приготування варто з варіння яєць. Поки вони остигають, можна натерти сир на дрібній тертці. Викладіть його в миску, потім видавіть три очищені зубчики часнику через прес. Натріть яйця на дрібній тертці, з’єднайте з сиром та часником. Додайте по щіпці солі та перцю, покладіть й інші приправи за бажанням. Викладіть 2 ложки майонезу та ретельно перемішайте.

Помийте помідори. Обсушіть паперовими рушниками. Акуратно зріжте верхні кришечки і за допомогою маленької ложки вийміть м’якоть. Наповніть томати начинкою з яєць та сиру. Щоб закуска була схожа на Діда Мороза, зробіть подовжній надріз і викладіть трохи начинки у формі бороди. Накрийте помідори зрізаними раніше верхівками. Зробити очі та ніс усім Дідусям Морозам можна з горошин чорного перцю. Оригінальна закуска готова.

Перед подачею бажано витримати страву деякий час у холодильнику.

Якщо у вас не так багато часу для формування гарних страв, приготуйте закуски на Новий рік у тарталетках.

тарталетки

Тарталетки з копченою ковбасою

Така закуска готується за лічені хвилини. А виходить дуже смачною та апетитною на вигляд.

Продукти:

  • 8 тарталеток
  • 1 яйце
  • 70 грам ковбаси копченої
  • 50 грам плавленого сирку
  • 2 ст. ложки майонезу
  • кріп
  • гранат для прикраси

Перед приготуванням покладіть плавлений сир ненадовго в морозильну камеру. Варимо яйце приблизно 10 хвилин. Потім знімаємо шкаралупу і натираємо на тертці з дрібними дірочками. Знімаємо шкірку з ковбаси. Нарізаємо м’ясо дрібними кубиками.
Дістаємо плавлений сир. Завдяки тому, що він перебував у холодному місці, його легко натертиме на тертці. Подрібнюємо також, як яйце. Усі продукти з’єднуємо. Нарізаємо дрібно частину кропу і додаємо до інгредієнтів. Залишається заправити кількома ложками майонезу і добре перемішати.
Салат, що вийшов, акуратно викладаємо в тарталетки і ставимо їх на сервірувальне блюдо. Прикрашаємо гілочками кропу та гранатовими зернами.

Також можна наповнити тарталетки такою смачною стравою, як жульєн.

жульєн

Жульєн у тарталетках — гаряча закуска

Жульєн з грибами та сиром — страва, популярна у ресторанах. Але його легко можна готувати вдома. Спростить завдання використання куплених у магазині тарталеток. Така закуска точно припаде до смаку навіть вимогливим гурманам.

Продукти:

  • 400 грам печериць
  • 80-100 грам твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 100 грам сметани
  • упаковка тарталеток (краще взяти вафельні)
  • 1 ст. ложка олії соняшникової
  • сіль, перець за смаком

Гриби слід промити, очистити, після чого нарізати тонкими слайсами. Потім очищаємо від лушпиння цибулю і ріжемо дрібним кубиком. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо до прозорості цибулю. Потім викладаємо гриби. Смажимо, поки вони не стануть м’якими та рум’яними. Додаємо сметану, перемішуємо. Тушкуєм суміш на невеликому вогні, поки рідина не випарується. Даємо трохи охолонути і наповнюємо тарталетки.

Натираємо сир на дрібній тертці. Посипаємо кожну тарталетку із жульєном. Викладаємо закуску у форму для запікання, змащену маслом, або на лист, застелений пекарським папером. Випікати слід до утворення злегка рум’яної скоринки в розігрітій до 200 градусів духовці. Через 10-15 хвилин витягаємо тарталетки з жульєном і подаємо на стіл. Таку закуску їдять гарячою.
А якщо ви хочете здивувати всіх присутніх за столом, приготуйте таку закуску:

закуска поросята

Оригінальна закуска «Гламурні поросята»

Щоб підняти настрій, оформіть один аперитив у вигляді поросят. Візьміть інгредієнти у такій кількості:

Продукти:

  • курячі яйця — 3 штуки
  • цибулина — 1 штука
  • печериці — з штуки
  • сік буряків — 1/2 склянки
  • майонез — 1 столова ложка
  • сосиска — 1 штука
  • олія — 1, 5 столових ложки
  • сіль та чорний перець
  • перець горошком

Для такої закуски краще вибрати великі яйця. Їх слід відварити, потім потримати під холодною водою та акуратно очистити.

Розріжте вздовж навпіл і вийміть жовтки. Щоб свинки набули рожевого забарвлення, білки слід потримати в соку буряка. Овоч попередньо потрібно відварити, потім подрібнити на дрібнішій тертці і віджати сік. Потримайте половинки яєць у рожевій рідині близько 20 хвилин.

Поки білки вимочуються, необхідно почистити і нашаткувати цибулю, помити, обсушити і дрібно порізати печериці. Обсмажте на сковороді цибулину, потім додайте гриби і потримайте на вогні, періодично помішуючи ще близько 10 хвилин. Начинку, що вийшла, слід остудити.

Вийміть половинки яєць із бурякового соку, викладіть на паперові серветки, щоб увібралася зайва рідина.
Коли гриби охолонуть, додайте до них розім’яті виделкою жовтки, майонез і добре перемішайте. Можна посолити та поперчити. Наповнюємо білки начинкою і ставимо на тарілку сервіровки в перевернутому вигляді. З однієї сосиски акуратно виріжте ножем усім свинкам п’ятачки, вушка та хвостики. Зробіть також очі з чорного перцю горошку. Закуску можна охолодити до подачі на стіл.
Якщо вам не підходить спосіб вимочування білків у соку, приготуйте закуску у вигляді жовтих поросят.

Канапе на Новий рік

Закуски для новорічного столу мають бути різноманітними. Приготуйте кілька видів канапе та бутербродів, щоб гості залишилися задоволеними.

Закуски на Новий рік 2024 - найкращі рецепти з фото

Канапе з лососем та авокадо

Смачна та ніжна закуска. Слабосолений лосось за бажанням можна замінити, наприклад, сьомгою. Для приготування канапе вам знадобиться:

Продукти:

  • кілька шматків чорного хліба
  • 100 грам лосося (слабосоленого)
  • авокадо — 1 плід
  • 3 ст. ложки сметани
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • кайенський перець, чорний перець
  • сіль, кріп

Виріжте із чорного хліба невеликі кружечки. Для зручності можна скористатися круглою формою для печива чи чаркою. Рибу поріжте шматочками або часточками, збризкайте лимонним соком і відкладіть убік.
Приготуйте зелений соус. У чашу блендера викладіть шматочки очищеного авокадо. Додайте сметану, перці чорний та кайєнський, ложку соку лимона, щіпку солі та збийте продукти до кремоподібного стану.
Розкладіть мус по шматочках хліба, зверху викладіть лосось. Прикрасьте канапе гілочками кропу.

канапе

Канапе з авокадо та помідорами чері

Ще один варіант міні-бутербродів з шпротами, для приготування якого вам знадобиться:

Продукти:

  • 1 авокадо
  • кілька помідорів чері
  • шпроти в олії
  • кілька варених перепелиних яєць
  • петрушка
  • шпажки

Для цієї страви ми не будемо використовувати хліб. Замінимо його на корисний та легкий авокадо. Очистіть його від шкірки, витягніть кісточку і наріжте на шматочки. Відкрийте банку зі шпротами. Помийте та обсушіть помідори чері. Розріжте навпіл перепелині яйця. На кожну шпажку нанизуємо половинку перепелиного яйця, помідор черрі, потім шпрот і шматочок авокадо. Ставимо на тарілку і прикрашаємо листочками петрушки.

канапе асорті

Асорті канапе

Красиво та оригінально на столі виглядає тарілка з різними канапе. Візьміть такі продукти:

Продукти:

  • білий тостовий хліб
  • копчена ковбаса
  • варена ковбаса
  • слабосолона сьомга
  • половинку лимона
  • помідори черрі
  • огірок
  • кілька виноградинок без кісточок
  • маслини без кісточок
  • кілька видів сиру
  • зелень для прикраси

Виберіть продукти так, щоб вони мали майже однаковий діаметр. Виріжте з хліба кружечки. Розставте їх на блюді сервіровки. Наріжте тоненько ковбасу та сир. Помідори черрі розділіть ножем на чотири частини, виноградинки навпіл. Огірок наріжте кружальцями або скористайтеся фігурною терткою. Сьомгу наріжте смужками і збризкайте соком лимона.

Ми пропонуємо викладати канапе наступним чином:

  • огірок + копчена ковбаска
  • варена ковбаса + помідор черрі
  • сьомга + маслина без кісточки
  • сир + половинка винограду

За бажанням прикрасьте зеленню і вставте в кожен міні-бутерброд шпажку, щоб гостям було зручно брати їх з тарілки.

Закуски на Новий рік 2024 - найкращі рецепти з фото

Канапе з хамоном та помідорами

Цю закуску можна готувати з хамоном чи іншим сиро-в’яленим м’ясом.

Продукти:

  • хамон або інше м’ясо – 100-150 грам
  • білий тостовий хліб
  • помідори черрі
  • салат листовий
  • вершкове масло — 80-100 грам
  • гірчиця у зернах

Родзинкою канапе стане шар із вершкового масла та гірчиці. Поєднуємо продукти, перемішуємо. За допомогою склянки нарізаємо хліб у формі кухлів. Викладаємо на тарілку шматочки. Промазуємо кожен із них маслом із гірчицею, потім накриваємо зверху іншими кружальцями хліба. Додаємо зверху по шматочку митого та обсушеного листового салату. Найкраще порвати його руками. Потім беремо шпажки, нанизуємо на них миті помідори черрі, по шматочку хамона і вставляємо шпажки в хліб. Пікантні канапе готові!

Ось такі нескладні новорічні закуски з фото. Рецепти новинки та класика в одному меню. З нашими рецептами ви легко і просто приготуєте смачні страви, які прикрасять святковий стіл. З наступаючим Новим роком!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons