Меню

Великдень 2.04.2023

Мармурова паска на Великдень, дуже смачна та гарна

 

мармурова паска

Якщо ви хочете здивувати своїх рідних та гостей за великоднім столом, приготуйте неймовірно ароматну та смачну мармурову паску. До складу рецепту входять лише доступні та недорогі інгредієнти, а готова випічка виходить дуже повітряною та красивою.

Через використання дріжджів, тісто готується досить довго, але кінцевий результат того вартий. Прикрасити готову паску ви можете на власний розсуд. Також рекомендуємо до Великодня пофарбувати яйця в мармуровий візерунок.

 

 

Рецепт мармурової паски з какао в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Молоко 250 мл
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Дріжджі свіжі 25 г
  • Масло вершкове 100 г + для змащення
  • Олія рослинна 100 г
  • Сметана 3 ст. лож.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Ванілін 1 г
  • Какао-порошок 3 ст. лож.
  • Родзинки 100 г
  • В’ялена журавлина 100 г
  • Борошно пшеничне 550-600 г
  • Цукор 250 г

Білкова глазур:

  • Білок 1 шт.
  • Цукрова пудра 150-180 г
  • Сік лимона 1 ст.л.

  • Час приготування: 3-4 години
  • Кількість штук: 4

Як приготувати мармурову паску, рецепт з покроковими фото

Змішайте в глибокому посуді 3 столові ложки цукру та свіжі дріжджі. Розітріть ложкою до отримання рідкої дріжджової маси.

дріжді цукор

Влийте тепле молоко. Перемішайте, щоб|аби| цукрові крупинки розчинилися.

молоко

Додайте 150-160 г із загальної маси борошна, що просіює. Перемішайте. Накрийте тканинним рушником і відправте в тепло на 15-20 хвилин для активації.

борошно

Візьміть глибоку миску. Розбийте яйця. Всипте залишок цукру, ванілін та сіль. Перемішайте.

яйця цукор

Розтопіть вершкове масло і остудіть його до теплого стану. Влийте до яєчної маси по 100 г вершкового та рослинного масла, додайте сметану. Перемішайте.

для тіста

До опари влийте яєчно-масляну масу. Перемішайте до рівномірного розподілу.

тісто

Частками підсипте борошно, що просіює. Після кожного додавання борошна перемішайте ложкою. Повинно вийти липке тісто, не щільне.

тісто

Заздалегідь промийте родзинки та обсушіть паперовим рушником. Вмішайте в тісто.

ізюм

Розділіть на дві однакові частини. В одну всипте какао-порошок.

тісто з какао

Перемістіть два клубки на підпилену дошку і домішіть руками до отримання м’якого тіста, що не липне до рук. Кожен клубок перемістіть у глибокий посуд, накрийте рушником і залиште на 1-1,5 години у теплому місці.

два тіста

Після вистоювання обомніть на підпиленій дошці і розділіть на 4 частини. Сформуйте кулю.

кульки тіста

На одну паску повинен піти один білий і коричневий клубочок. Розкачайте білу кулю в тонкий шар. Змастіть м’яким вершковим маслом.

розкачати тісто

Розкотіть коричневий клубок і перемістіть на білий промаслений пласт. Змастіть м’яким маслом і розподіліть в’ялені журавлини.

розкачати тісто

Закрутіть у рулет і защипніть краї.

рулет

Розріжте по центру, не дорізаючи до краю 3-4 див.

формуєм тісто

Скрутіть у спіральку.

формуєм паску

Сформуйте равлик і перемістіть у форму для запікання. Залишіть у теплі на 60-90 хвилин.

у формі

Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте 15-25 хвилин. Час запікання залежить від потужності печі та розміру заготовок. Спечені паски остудіть до кімнатної температури.

паски в духовку

Коли паски охолонуть, приготуйте білкову глазур. Збовтайте вилкою білок до появи бульбашок.

білки

Поступово всипте по ложці цукрової пудри, що просіює, до бажаної густоти. Після кожного додавання ретельно перемішуйте ложкою. В кінці влийте лимонний сік і добре перемішайте.

глазур

Повинна вийти білосніжна білкова глазур.

білкова глазур

Змастіть паски глазур’ю і прикрасьте на власний розсуд.

мармурова паска

Мармурова паска готова. Світлому вам Великодня!

мармурова паскамармурова паска

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons