Меню

Великдень 29.03.2023

Паска з сирного тіста, дуже смачна та м’яка

Смачна і ніжна дріжджова паска на сирі з кавовою глазур’ю. Рецепт з покроковими фото.

Немає такої господині, яка б не запаслася до світлого свята – Великодня – смачною паскою. Звичайно, можна купити його в магазині, але все ж таки найкраща паска та, яку приготує вона сама, адже роблять паску в хорошому настрої, вкладаючи свою душу. Рецептів паски багато, але вони схожі один на одного, відрізняючись лише деякими інгредієнтами.

Паска з сирного тіста особливо смачна. Вона м’яка і має пористу структуру м’якішу.

Прикрашають паски традиційно різними глазурями та кондитерськими посипками. Такою випічкою заведено пригощати сусідів чи рідних. Світлого вам свята!

Паска з сирного тіста, рецепт з фото покроково

Для опари:

  • Дріжджі пресовані свіжі – 20 г
  • Молоко свіже – 60 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. ложка
  • Борошно пшеничне в/с – 30 г

Тісто:

  • Сир жирністю 9% — 250 г
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Цукор-пісок – 70 г
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Горіхи грецькі (ядра) – 50 г
  • Родзинки – 50 г

Глазур для пасхального рецепту сирної паски:

  • Сироп кавовий або ягідний – 2 — 3 ч. ложки
  • Пудра цукрова – 200 г
  • Вода гаряча – 1 — 2 ст. ложки

Додатково:

  • Кондитерська посипка – 1 пакетик

інгрідієнти
  • Час підготовки – 10 хвилин
  • Час приготування – 4 години
  • Кількість порцій – 10

Покроковий рецепт з фото сирної паски

Спочатку приготувати опару. Молоко (60 мл) підігріти до температури 35 ° С і розчинити в ньому дріжджі.

опара
Додати просіяне борошно (30 г) і цукор (1 ч. ложка).

борошно
Опару добре перемішати.

опара
Місткість з опарою поставити в тепле місце і залишити для бродіння. Опара має збільшитися в об’ємі у 2 рази.

опара 2
Сир протерти через сито або протирочний пристрій.

сир
У сир додати опару, яйця, розтоплене на водяній бані та остуджене вершкове масло, цукор-пісок, ванільний цукор та сіль.

опара з сиром
Масу добре вимішати.

сирна маса
Додати просіяне борошно.

борошно
Замісити еластичне тісто. Воно не повинно липнути до рук.

тісто з сиром
Накрити посуд із тестом харчовою плівкою і залишити для бродіння на 3 години. За період бродіння обім’яти 2 рази.

сирне тісто
Родзинки замочити в гарячій воді до розм’якшення, а потім викласти на друшляк і дати обсохнути.

родзинки
Обвалювати родзинки в борошні, щоб при замішуванні тіста він розподілився в ньому рівномірно. Горіхи накрити харчовою плівкою та подрібнити качалкою.

ізюм і горіхи
Тісто, що підійшло, обм’яти, додати в нього горіхи і родзинки.

сирне тісто з ізюмом і горіхами
Тісто остаточно вимішати, щоб горіхи та родзинки розподілилися в ньому рівномірно.

Паска з сирного тіста
Форми для пасок вислати промасленим папером для випікання і наповнити до половини об’єму тестом.

паска в формі
Накрити форми харчовою плівкою та залишити для підйому в теплому місці.

підійшло тісто
Випікати паски в добре розігрітій духовці за температури 200° до підрум’янювання. Час випікання дано умовно і від величини форм. Готовність паски можна визначити дерев’яною лучиною, встромивши її у виріб до середини. Якщо при вийманні вона залишиться сухою, без тіста, що налип, — паска готова. Вийняти форми з духовки і покласти на бік для остигання дна.

Паска з сирного тіста
Остудити паски у формах, а потім вийняти.

Паска з сирного тіста
Підготувати усі інгредієнти для глазурі.

для глазурі
У сироп, ретельно розтираючи частинами додавати цукрову пудру і воду. Повинна вийти однорідна, блискуча маса.

глазур
Покрити паски глазур’ю і прикрасити посипанням.

Паска з сирного тіста
Тепер у вас є смачний рецепт сирної паски! Готуйте на здоров’я!

З Воскресінням Христовим!

Коментарі до статті: 1
  1. Mixail-2023-1

    Цей рецепт сирної паски чудовий! Мені ніколи не доводилося готувати паски, але за допомогою цього докладного рецепта з фотографіями, процес приготування виявився дуже простим. Тісто вийшло дуже ніжним, а родзинки і горіхи додали приємних текстурних ноток. Глазур з кавовим сиропом дійсно надає десерту приємну гірчинку! Я обов’язково буду готувати цю паску ще раз і рекомендую всім спробувати приготувати його самостійно. Дякую автору за чудовий рецепт. З наступаючим Великоднем і Христовим Воскресінням!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons