Паска з сирного тіста, дуже смачна та м’яка
Смачна і ніжна дріжджова паска на сирі з кавовою глазур’ю. Рецепт з покроковими фото.
Немає такої господині, яка б не запаслася до світлого свята – Великодня – смачною паскою. Звичайно, можна купити його в магазині, але все ж таки найкраща паска та, яку приготує вона сама, адже роблять паску в хорошому настрої, вкладаючи свою душу. Рецептів паски багато, але вони схожі один на одного, відрізняючись лише деякими інгредієнтами.
Прикрашають паски традиційно різними глазурями та кондитерськими посипками. Такою випічкою заведено пригощати сусідів чи рідних. Світлого вам свята!
Паска з сирного тіста, рецепт з фото покроково
Для опари:
- Дріжджі пресовані свіжі – 20 г
- Молоко свіже – 60 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. ложка
- Борошно пшеничне в/с – 30 г
Тісто:
- Сир жирністю 9% — 250 г
- Борошно пшеничне – 300 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 г
- Цукор-пісок – 70 г
- Цукор ванільний – 1 пакетик
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Горіхи грецькі (ядра) – 50 г
- Родзинки – 50 г
Глазур для пасхального рецепту сирної паски:
- Сироп кавовий або ягідний – 2 — 3 ч. ложки
- Пудра цукрова – 200 г
- Вода гаряча – 1 — 2 ст. ложки
Додатково:
- Кондитерська посипка – 1 пакетик
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 4 години
- Кількість порцій – 10
Покроковий рецепт з фото сирної паски
Спочатку приготувати опару. Молоко (60 мл) підігріти до температури 35 ° С і розчинити в ньому дріжджі.
Додати просіяне борошно (30 г) і цукор (1 ч. ложка).
Місткість з опарою поставити в тепле місце і залишити для бродіння. Опара має збільшитися в об’ємі у 2 рази.
Сир протерти через сито або протирочний пристрій.
У сир додати опару, яйця, розтоплене на водяній бані та остуджене вершкове масло, цукор-пісок, ванільний цукор та сіль.
Замісити еластичне тісто. Воно не повинно липнути до рук.
Накрити посуд із тестом харчовою плівкою і залишити для бродіння на 3 години. За період бродіння обім’яти 2 рази.
Родзинки замочити в гарячій воді до розм’якшення, а потім викласти на друшляк і дати обсохнути.
Обвалювати родзинки в борошні, щоб при замішуванні тіста він розподілився в ньому рівномірно. Горіхи накрити харчовою плівкою та подрібнити качалкою.
Тісто, що підійшло, обм’яти, додати в нього горіхи і родзинки.
Тісто остаточно вимішати, щоб горіхи та родзинки розподілилися в ньому рівномірно.
Форми для пасок вислати промасленим папером для випікання і наповнити до половини об’єму тестом.
Накрити форми харчовою плівкою та залишити для підйому в теплому місці.
Випікати паски в добре розігрітій духовці за температури 200° до підрум’янювання. Час випікання дано умовно і від величини форм. Готовність паски можна визначити дерев’яною лучиною, встромивши її у виріб до середини. Якщо при вийманні вона залишиться сухою, без тіста, що налип, — паска готова. Вийняти форми з духовки і покласти на бік для остигання дна.
Остудити паски у формах, а потім вийняти.
Підготувати усі інгредієнти для глазурі.
У сироп, ретельно розтираючи частинами додавати цукрову пудру і воду. Повинна вийти однорідна, блискуча маса.
Покрити паски глазур’ю і прикрасити посипанням.
Тепер у вас є смачний рецепт сирної паски! Готуйте на здоров’я!
З Воскресінням Христовим!
Mixail-2023-1
Цей рецепт сирної паски чудовий! Мені ніколи не доводилося готувати паски, але за допомогою цього докладного рецепта з фотографіями, процес приготування виявився дуже простим. Тісто вийшло дуже ніжним, а родзинки і горіхи додали приємних текстурних ноток. Глазур з кавовим сиропом дійсно надає десерту приємну гірчинку! Я обов’язково буду готувати цю паску ще раз і рекомендую всім спробувати приготувати його самостійно. Дякую автору за чудовий рецепт. З наступаючим Великоднем і Христовим Воскресінням!