Соус для шаурми, як у кіосках — рецепт в домашніх умовах
Багато хто намагався вгадати, з чого зроблено соус для шаурми, що продається в кіосках, але зазнали фіаско. Незважаючи на те, що ніхто з продавців цього фастфуду не видає секрету його приготування, ми пропонуємо вам спробувати цей рецепт, і ви не побачите різницю, порівнюючи кінцевий результат з оригіналом.
Звичайно, головною умовою отримання такого смачного соусу є використання свіжих продуктів, але також слід дотримуватися описаної рецептури. З його допомогою ви зможете приготувати справжню домашню шаурму саме так, як ви хочете, і пропорції та набір інгредієнтів начинки залежатиме виключно від ваших уподобань.
Крім зазначених продуктів для легкої свіжої нотки можна додати в нього трохи м’яти, але слід стежити за її кількістю, щоб соус не став ментоловим або не придбав гіркуватий присмак. Такий варіант приготування соусу для шаурми багато хто після першої проби зберігає для себе його рецепт і використовують надалі для птиці або звичайного шашлику. Тому обов’язково спробуйте цей варіант, щоби переконатися, що це по-справжньому смачно.
Соус для шаурми, як у кіосках, рецепт з фото покроково
Інгредієнти:
- Майонез -3 ст.
- Сметана -3 ст.
- Кефір — 3 ст.л.;
- Квашений огірок – 1 шт.;
- Часник — 2 зубчики;
- Каррі — 0,5 ч.л.;
- мелений коріандр – 0,5 ч.л.;
- Сіль за смаком;
- Чорний мелений перець – до смаку;
- Кріп – гілочка.
Приготування:
Часник очищаємо від шкірки. Після квашений огірок та часник натираємо на дрібній тертці. Так само часник можна подрібнити за допомогою пресу.
Додаємо спеції.
Після цього додаємо кефір, майонез і сметану.
Кріп миємо, просушуємо і подрібнюємо дрібно ножем.
Перемішуємо і даємо настоятися 30 хвилин. Після пробуємо на смак. На цьому етапі можна посолити до смаку.
Смачного!
Таня
Дуже люблю шаурму, та не знала секретів соусу. Тепер буду робити цю смакоту собі сама. Уже не дочекаюся, коли зберу чергову порцію цієї насолоди.
Артемий
Довго шукав рецепт соусу в шаурму. Цей соус виявився одним з найсмачніших, Ю велике спасибі!!!
Антон
Соус дійсно смачний, але не як у кіосках. Там він пікантніший і з спецефічними спеціями, які дають саме той східний смак шаурмі. Цей варіант можна віднести більше до українського варінту шаурми, яка також смачна, але не класична. Дякую за крутий рецепт смачного соусу!
Наталя
стару добру шаурму зараз рідко де можна зустріти. Були спроби зробити будинки самої. Тому рецепт соусу як не до речі. і виявляється готується він дуже швидко і склад такий цікавий. у вихідні треба терміново куштувати.