Буряк фарширований овочами — чудова та корисна закуска
Буряк, фарширований овочами — чудова страва для холодної пори року. Вона цілком проста у приготуванні, але, за часом досить затратна за рахунок варіння буряка. Хоча коренеплоди можна відварити заздалегідь, і тоді на готування у вас піде приблизно 40 хвилин.
Фарш складається з обсмаженої з морквою цибулі. Для більш пікантного смаку в начинку додана зелена цибуля. Подається буряк на листі зеленого салату.
- Час приготування: 2 год 20 хв.
- Кількість порцій: 3
Інгредієнти:
- буряк – 3 шт. по 280 – 300 г
- морква – 300 г
- цибуля ріпчаста – 300 г
- цибуля зелена – ¼ пучка
- олія соняшникова – 2 ст. л.
- перець чорний – за смаком
- сіль за смаком
- лист зеленого салату – 3 шт.
Варений буряк фарширований овочами, смачний та корисний рецепт
Спосіб приготування:
Буряк, не очищаючи від шкірки, помийте твердою щіткою. Покладіть у каструлю, залийте холодною водою і зваріть до готовності. За часом це займе приблизно 1,5 години з моменту закипання води.
Поки буряк вариться, очистіть, промийте і дрібно наріжте цибулю.
Моркву вимийте, почистіть та натріть на тертці з великими отворами.
Варений буряк остудіть, заливши холодною водою. Потім очистіть коренеплоди від шкірки. Чайною ложкою акуратно вийміть з кожного буряка серцевину, залишивши стінки товщиною приблизно 6 міліметрів.
Серцевини коренеплодів наріжте маленькими кубиками.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть моркву із цибулею. Обсмажте до м’якості.
Додайте в сковороду подрібнений буряк. Перемішайте.
Посипте чорним перцем із млина та сіллю. Томіть овочі на маленькому вогні, час від часу помішуючи, буквально 5 хвилин. Зніміть сковороду із вогню.
Зелену цибулю промийте, обтрусіть від води і наріжте тонкими кільцями. Всипте в сковороду і добре перемішайте її.
Готовим фаршем наповніть буряки, як показано на фото.
Буряк, фарширований овочами готовий. Подавайте її на листі зеленого салату. Можете оформити блюдо кільцями цибулі та листочками петрушки.
Господині на замітку:
За бажання можете додати у фарш 1 чайну ложку білого винного оцту.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!