Смачна сирна паска без дріжджів з цукатами та горіхами
Чули жарт про те, що світле свято Воскресіння Христового – це всесвітній флешмоб обміну рецептами пасок? Насправді десь воно так і є: господині вихваляються власними перевіреними варіантами, бабусі вчать онучок, мами передають у спадок кулінарні настанови своїм дочкам. І всі рецепти прекрасні — всі звучать привабливо, всі виглядають апетитно, все начебто розумні і грамотні! Як розібратися в цьому великодньому безумстві?
Варто, напевно, чітко визначити критерії та вимоги до паски, які важливі особисто вам, від цього й відштовхуватись. Якщо вам хочеться, наприклад, щоб випічка готувалася просто і без тривалих ігор із замісом і вистоюванням, якщо ви не особливо поважаєте дріжджове тісто, якщо мрієте, щоб м’якуш пасок довгий час залишався вологим, зверніть увагу на пропонований рецепт сирної паски без дріжджів.
Це ідеальний варіант: на його приготування у вас піде мінімум часу і знадобиться мінімум зусиль, а готовий результат приємно здивує ніжним вершковим смаком та м’якістю тіста. Рецептів великодніх пасок – безліч, а ідеально відповідних вашим очікуванням – не так і багато. Може, це саме те, що вам треба?
Сирна паска без дріжджів, на Великдень, рецепт з фото покроково
Інгредієнти:
- 200 г розм’якшеного вершкового масла;
- 400 г сиру будь-якої жирності;
- 4 яйця;
- 340 г борошна;
- 200 г цукру;
- 20 г розпушувача;
- 200 г цукатів та сухофруктів;
- 80 г горіхів (переважно – мигдаль);
- 3 ст. л. коньяку (рома або будь-якого іншого міцного алкоголю);
- ванілін, глазур, прикраси до смаку.
Готуємо цукати – нарізаємо їх невеликими шматочками, складаємо у глибоку тарілку чи піалу.
Заливаємо коньяком і залишаємо настоятися на 2-10 годин, періодично струшуючи (перемішуючи).
Тісто. Розм’якшене вершкове масло викладаємо в чашу комбайна (велику миску).
Туди ж кладемо сир.
Розбиваємо яйця.
Всипаємо цукор, сіль, ванілін.
Пробиваємо масу блендером до повної однорідності.
Борошно просіюємо в окрему миску і змішуємо з розпушувачем.
Всипаємо у сирну масу.
Перемішуємо.
Горіхи викладаємо в чашу блендера та подрібнюємо у крихту.
Всипаємо в тісто просочені коньяком цукати та горіхи і знову перемішуємо.
Отриману масу розкладаємо формочками, заповнюючи їх на 3/4 обсягу.
Мокрою ложкою вирівняємо поверхню тіста.
Випікаємо при температурі 170 градусів близько 1:00.
Готові сирні паски без дріжджів кладемо для охолодження «на діжку», періодично повертаючи на інший бік.
Після остигання прикрашаємо на власний розсуд.
Світлому вам Великодня!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!