Меню

Великдень 14.04.2023

Смачна сирна паска без дріжджів з цукатами та горіхами

Чули жарт про те, що світле свято Воскресіння Христового – це всесвітній флешмоб обміну рецептами пасок? Насправді десь воно так і є: господині вихваляються власними перевіреними варіантами, бабусі вчать онучок, мами передають у спадок кулінарні настанови своїм дочкам. І всі рецепти прекрасні — всі звучать привабливо, всі виглядають апетитно, все начебто розумні і грамотні! Як розібратися в цьому великодньому безумстві?

Варто, напевно, чітко визначити критерії та вимоги до паски, які важливі особисто вам, від цього й відштовхуватись. Якщо вам хочеться, наприклад, щоб випічка готувалася просто і без тривалих ігор із замісом і вистоюванням, якщо ви не особливо поважаєте дріжджове тісто, якщо мрієте, щоб м’якуш пасок довгий час залишався вологим, зверніть увагу на пропонований рецепт сирної паски без дріжджів.

Це ідеальний варіант: на його приготування у вас піде мінімум часу і знадобиться мінімум зусиль, а готовий результат приємно здивує ніжним вершковим смаком та м’якістю тіста. Рецептів великодніх пасок – безліч, а ідеально відповідних вашим очікуванням – не так і багато. Може, це саме те, що вам треба?

Сирна паска без дріжджів, на Великдень, рецепт з фото покроково

Інгредієнти:

  • 200 г розм’якшеного вершкового масла;
  • 400 г сиру будь-якої жирності;
  • 4 яйця;
  • 340 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 20 г розпушувача;
  • 200 г цукатів та сухофруктів;
  • 80 г горіхів (переважно – мигдаль);
  • 3 ст. л. коньяку (рома або будь-якого іншого міцного алкоголю);
  • ванілін, глазур, прикраси до смаку.

Із зазначеної кількості тесту вийде 5-6 невеликих паски діаметром до 10 см або 1 великий (12-15 см) та 2-3 маленьких.

Готуємо цукати – нарізаємо їх невеликими шматочками, складаємо у глибоку тарілку чи піалу.

цукати

Заливаємо коньяком і залишаємо настоятися на 2-10 годин, періодично струшуючи (перемішуючи).

цукати 2

Тісто. Розм’якшене вершкове масло викладаємо в чашу комбайна (велику миску).

масло

Туди ж кладемо сир.

сир

Розбиваємо яйця.

яйця

Всипаємо цукор, сіль, ванілін.

цукор

Пробиваємо масу блендером до повної однорідності.

тісто

Борошно просіюємо в окрему миску і змішуємо з розпушувачем.

борошно

Всипаємо у сирну масу.

Перемішуємо.

тісто

Горіхи викладаємо в чашу блендера та подрібнюємо у крихту.

горіхи

Всипаємо в тісто просочені коньяком цукати та горіхи і знову перемішуємо.

тісто з горіхами

Отриману масу розкладаємо формочками, заповнюючи їх на 3/4 обсягу.

тісто в формі

Мокрою ложкою вирівняємо поверхню тіста.

паки в формі

Випікаємо при температурі 170 градусів близько 1:00.

паски в духовці

Готові сирні паски без дріжджів кладемо для охолодження «на діжку», періодично повертаючи на інший бік.

сирні паски

Після остигання прикрашаємо на власний розсуд.

паски з глазурю

Світлому вам Великодня!

сирна паска

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons