Меню

Великдень 10.04.2023

Паски Крафіни — з родзинками, цукатами та горіхами, неймовірно смачні і красиві

Паски Крафіни — з родзинками, цукатами та горіхами, неймовірно смачна і красива великодня випічка. Завитки із листкового дріжджового тіста апетитно виглядають і просто тануть у роті.

Рецепт паски Краффіна з фото покроково, тільки здається складним і клопітким, насправді не сильно відрізняється від маніпуляцій при створенні класичних пасок на дріжджах.

Обов’язково спробуйте зробити хоча б один подібний кекс Краффін, щоб переконатися в його незрівнянності.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Вода – 3 ст.
  • Дріжджі сухі – 3 ч. л.;
  • Борошно – приблизно 5 ст.;
  • Цукровий пісок – 1 ст.;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Молоко – 1,5 ст.;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Ванілін — 1 р.;
  • Олія – 2 ст.л.

Начинка:

  • Масло вершкове – 200 г.;
  • Горіхи, родзинки, цукати – за смаком.

  • Склянка 200 мл.
  • Вихід – 2 середні паски.

Паска Крафін, рецепт з покроковими фото в домашніх умовах

З’єднайте теплу воду, дріжджі і по ложці-другій із зазначеного обсягу борошна та цукру. Робиться це, щоб дріжджі поступово розійшлися по всьому тісту. За бажання можна дочекатися поки маса покриється пінкою, щоб переконатися що дріжджі якісні і не переживати, чи піднімається заміс.

опара

У більш глибокій тарі змішайте продукти, що залишилися, і влийте дріжджову суміш.

тісто на крафін

Тісто старанно вимісити. Кількість борошна вказано приблизно, спочатку покладіть 4 склянки, після чого при необхідності всипайте невеликими частинами. Тісто має зібратися в грудку і не прилипати до рук. Можливо, комусь знадобиться борошна навіть більше, головне – не перестарайтеся. Залишіть тісто підніматися у теплому місці під рушником приблизно на годину.

тісто

Підготуйте наповнювач для паски: підсмажте та переберіть горіхи, вимийте та обсушіть улюблені сухофрукти.

цукати і горіхи

Тісто розділіть на дві частини — у вас вийде дві паски середнього розміру. Розкотіть одну частину по столу, припорошеному борошном, якомога тонше. У мене розкочене полотно зайняло майже всю поверхню стільниці. Обережно піднімайте тісто з різних боків, розтягуйте і знову розкачуйте.

Чим тонше розкочувати тісто — тим більше шарів утворюється і смачніше вийде Крафін.

розкатати тісто

Щедро змастіть поверхню тіста м’яким маслом кімнатної температури.

масло

Посипте сухофруктами, цукатами, горіхами.

посипати цукатами

Загорніть у довгий рулет.

згорнути рулет

Довгу «ковбаску», що вийшла, розріжте вздовж, мало не доходячи до самого кінця.

крафін

Поверніть один кінець розрізаного рулету таким чином, щоб розріз дивився назовні.

крафін

Другий кінець згортайте аналогічно, але вже поверх першої «черепашки», формуючи башту.

крафін

Перенесіть паску в промаслену форму. Аналогічно зліпите другий.

у формі

Дайте паскі трохи піднятися в теплі і відправляйте в прогріту до 180 градусів духовку на годину. У кого верх підгорятиме, обов’язково накрийте фольгою випічку. Готовність перевірте шпажкою, вона повинна залишитися сухою і чистою, інакше допекте кекс.

паска крафін

Після духовки випічці дозвольте постояти 20 хвилин, далі акуратно вийміть з форми. Смачні паски готові.

Краффіни зазвичай не покривають глазур’ю, тому що вони і без того дуже привабливо виглядають. Максимум – посипають цукровою пудрою.

паска Крафін

Готово! Паски Краффіни можна подавати до столу або дати остаточно охолонути і пакувати в подарунок.

паска Крафін

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons