Меню

Випiчка 8.04.2023

Яблучна запіканка по-бурґундськи

Яблучна випічка – смачна та бюджетна страва. Хороша вона і чаю, і до кави та інших улюблених напоїв. Рецептів такої випічки – величезна кількість, а я хочу запропонувати приготувати запіканку по-бурґундськи.

Яблука обов’язково повинні бути з кислинкою, яка надає запіканку особливого смаку.

Готується запіканка дуже просто, тому її можна подати навіть до сніданку. Смачно!

 

Інгрідієнти:

  • Яблука кисло-солодкі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 125 мл
  • Борошно пшеничне – 3 ст. ложки (75 г)
  • Пудра цукрова – 2 ст. ложки (50 г)
  • Кориця мелена – 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком

Додатково:

  • Маргарін – 0,5 ст. ложки
  • Крупа манна – 0,5 ст. ложки

Яблучна запіканка рецепт з фото по-бурґундськи

Підготувати усі необхідні інгредієнти.
інгрідієнти

Яблука вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати дрібними кубиками.
яблука

Розпустити на сковороді вершкове масло і згасити в ньому яблука протягом 3 хвилин.
яблука 2

Яблука посипати корицею.
яблука з корицею

Все перемішати і дати трохи охолонути.

У миску просіяти борошно і цукрову пудру, вбити яйця, злегка посолити.
для тіста

Суміш добре перемішати.
тісто

Тонким цівком ввести молоко.
тісто з молоком

Тісто ретельно перемішати. Повинна вийти маса, як для оладок.
тісто

У тісто додати яблучно-вершкову суміш.
тісто з яблуками

Все добре перемішати.

Форму змастити маргарином, обсипати манною крупою і викласти в неї суміш.
на дечко

Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, готувати запіканку близько 40 хвилин.
Яблучна запіканка рецепт з фото по-бурґундськи

Готову яблучну запіканку порізати на порції та обсипати цукровою пудрою.
Яблучна запіканка рецепт з фото по-бурґундськи

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons