Яблучна запіканка по-бурґундськи
Яблучна випічка – смачна та бюджетна страва. Хороша вона і чаю, і до кави та інших улюблених напоїв. Рецептів такої випічки – величезна кількість, а я хочу запропонувати приготувати запіканку по-бурґундськи.
Готується запіканка дуже просто, тому її можна подати навіть до сніданку. Смачно!
Інгрідієнти:
- Яблука кисло-солодкі – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 125 мл
- Борошно пшеничне – 3 ст. ложки (75 г)
- Пудра цукрова – 2 ст. ложки (50 г)
- Кориця мелена – 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
Додатково:
- Маргарін – 0,5 ст. ложки
- Крупа манна – 0,5 ст. ложки
Яблучна запіканка рецепт з фото по-бурґундськи
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Яблука вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати дрібними кубиками.
Розпустити на сковороді вершкове масло і згасити в ньому яблука протягом 3 хвилин.
Все перемішати і дати трохи охолонути.
У миску просіяти борошно і цукрову пудру, вбити яйця, злегка посолити.
Тісто ретельно перемішати. Повинна вийти маса, як для оладок.
У тісто додати яблучно-вершкову суміш.
Форму змастити маргарином, обсипати манною крупою і викласти в неї суміш.
Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, готувати запіканку близько 40 хвилин.
Готову яблучну запіканку порізати на порції та обсипати цукровою пудрою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!