Запіканка з баклажанів, помідорів, батону та сиру
Рецептів запіканки з баклажанами та овочами дуже багато, але, можливо, такий рецепт ви зустріли вперше. Підставою запіканки є скибочки батона, обвалені в яйцях з кропом та обсмажені до підрум’янювання.
Овочі, викладені зверху, у процесі запікання просочують скибочки батона своїм соком, а сир (у мене сулугуні) надає запіканку тонкого смаку. Таку страву можна подати, як легку вечерю. Смачно, ситно та корисно!
Продукти:
- Баклажани – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 100 г.
- Батон столовий – 1 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Зелень кропу чи петрушки рубана – 1 ст. ложка
- Олія — за потребою
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – до смаку
Смачний рецепт запіканки з баклажанів, помідорів, батону та сиру
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Баклажани вимити, обсушити, нарізати кружальцями однакової товщини, викласти в миску, посипати сіллю, перемішати і залишити на 20 хвилин. Гіркий сік злити, а баклажани промокнути паперовими серветками. Потім обсмажити кружечки на олії з двох сторін до легкого підрум’янювання.
У миску вбити яйця, додати подрібнений кріп і сіль.
Суміш збити.
Батон нарізати на скибочки завтовшки 1 см.
Вмочити скибочки батона в яєчну суміш і підсмажити на сковороді з кожного боку до рум’яної скоринки.
Помідори вимити і нарізати поперек тонкими кружальцями.
Нарізати сир тонкими пластинками.
У форму для запікання, викласти спочатку скибочки батона.
Зверху розкласти кружечки помідорів та злегка посолити.
Покрити помідори баклажанами і полити невеликою кількістю олії.
Поверх баклажанів розкласти пластинки сиру.
Форму помістити в духовку, розігріту до температури 200 ºС, та запікати виріб протягом 7 хвилин.
Під час подачі запіканку посипати подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!