Баклажани по-азіатськи — дуже смачно і корисно
Баклажани можна смажити, тушкувати, готувати з них ікру, консервувати, а я пропоную вам приготувати страву по-східному, з соєвим соусом. Поки овочі ще досить дешеві, хочеться нагодувати своїх близьких чимось смачним й ситним.
Баклажани по-азіатськи
- Баклажани великі – 2 шт.
- Перець солодкий червоний свіжий стручковий – 1 шт.
- Філе куряче — 400 г
- Олія – 6 ст. ложок
- Соус соєвий – 4 ст. ложки
- Кунжут – 1 ст. лож.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – до смаку
Баклажани по-азіатськи рецепт з курячим філе та солодким перцем
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Баклажани вимити, обсушити, не очищаючи, нарізати довгими брусочками, викласти в миску, посипати сіллю, перемішати і залишити на 30 хвилин.
Залити баклажани окропом, через 30 секунд злити, промити під струменем проточної холодної води і віджати.
Куряче філе обмити, обсушити і нарізати брусочками.
У плоду солодкого перцю вирізати плодоніжку, розрізати його на 4 частини, видалити внутрішню м’якоть із насінням, а четвертинки нарізати поперек тонкою локшиною.
Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.
У розігрітій олії обсмажити філе до легкого підрум’янювання.
До філе додати баклажани, солодкий перець, соєвий соус та прянощі.
Все смажити на сильному вогні при постійному помішуванні протягом 10 хвилин.
Сковороду зняти з вогню і додати подрібнений часник.
Масу перемішати.
Готову страву посипати кунжутом. Подати у гарячому чи холодному вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!