Чудові баклажани по-корейськи швидкого приготування
Найсмачніший рецепт — баклажани по-корейськи швидкого приготування. Разом із підготовкою овочів та етапом маринування піде всього 1,5-2 години, але якщо є можливість, дайте баклажанам постояти кілька годин.
Як і будь-який корейський салат, чим він довше постоїть, тим смачнішим стає. Хоча можна пробувати і відразу – після обсмажування, додавання всіх спецій та заправки, ці баклажани вже готові до вживання. Смак у баклажанів пряно-гострий, закуска дуже ароматна, апетитна і на будь-якому пікніку або гулянні розлітається на ура.
Інгредієнти для закуски:
- баклажани — 1 великий (400-500 г);
- морква – 1 шт;
- болгарський перець (червоний) – 1 шт;
- цибуля ріпчаста — 2 середні цибулини;
- сіль — 1 ч. л. для посипання баклажанів;
- олія – 4 ст. л;
- часник – 5-6 часточок;
- зелень петрушки чи кінзи – 0,5 пучка;
- приправа корейською – 1 ч. л;
- мелений перець чилі – 0,5 ч. л;
- кунжут – 2 ст. л;
- оцет – 1 ст. л.
Приготування дуже смачних баклажанів по-корейськи, рецепт з фото покроково
Баклажан нарізаємо товстими кругляшами, потім ріжемо широкою соломкою. Пересипаємо сіллю, залишаємо півгодини для видалення гіркого соку. Перед обсмажуванням баклажанну соломку промиваємо, обсушуємо від води на паперовому рушнику.
Нарізаємо тонкими пір’ячками або напівкільцями цибулю, тремо короткою стружкою моркву (використовуємо корейську тертку), ріжемо брусочками солодкий перець.
Висипаємо цибульну нарізку в гарячу олію, пасеруємо помішуючи дві-три хвилини до напівпрозорості.
Виймаємо цибулю з олії, викладаємо на сковороду обсушені баклажани.
Обсмажені баклажани, цибуля, перець та морквину викладаємо в миску. Туди ж додаємо дрібнорублений часник і зелень.
Приправляємо овочевий мікст ароматною корейською приправою та перцем чилі. Підсолюємо за смаком.
Для гостроти та покращення смаку додаємо оцет, беремо будь-який на ваш розсуд. Збризкуємо соєвим соусом.
Насіння кунжуту підсушуємо, злегка обсмажуючи, на сухій сковороді. Висипаємо в баклажанний салат.
Перемішуємо та відправляємо салат настоюватись у холодильник. Подавати можна вже за пару годин, а що залишиться маринувати довше – ось побачите, настоявшись, він стає смачнішим. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!