Смачний рецепт дерунів з морквою та сиром
Деруни знайомі всім любителям картопляних оладок. Багато хто готував їх за класичним рецептом, але кулінари придумали, як урізноманітнити цю страву, вводячи в них різні нові інгредієнти. Сьогодні я хочу запропонувати один із моїх улюблених варіантів.
При приготуванні таких дерунів слід враховувати те, що вони повинні добре просмажитись, тобто не повинен відчуватися хрускіт сирих овочів.
Продукти:
- Картопля велика — 3-4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Яйця курячі – 1-2 шт.
- Сир твердий тертий – 2 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – до смаку
- Олія — за потребою
Деруни з морквою та сиром, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Цибулину очистити та подрібнити.
Картоплю вимити, очистити, обполоснути і натерти на великій тертці.
До картопляної маси додати цибулю, яка не дасть масі потемніти.
Все добре перемішати.
Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.
Сир натерти на великій тертці.
З’єднати картоплю, моркву, цибулю, яйце та сир, поперчити та посолити за смаком.
Все ретельно перемішати.
На сковороді розігріти олію і ложкою викладати в неї невеликі оладки.
Драники обсмажувати з двох боків до підрум’янювання.
Подати зі сметаною.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!