Сметанне желе з бананами та шоколадом
У моїй сім’ї будь-який десерт асоціюється зі святом, адже це не звичайна страва. Я люблю радувати своїх близьких різними смаколиками. Це і желе, і креми, і муси. Десерт, що пропонується сьогодні, особливо популярний за швидкість приготування. Готується він без теплової обробки із звичайнісіньких продуктів.
Продукти:
- Сметана жирністю 25% — 500 г
- Банани – 2 шт.
- Цукор-пісок тонкого помелу – 100 г
- Желатин швидкорозчинний – 15 г
- Шоколадна крихта – 25 г
Сметанне желе з бананами та шоколадом, рецепт з фото по крокам
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Сметану викласти у чашу міксера і додати цукор.
Суміш збити за допомогою міксера до отримання пишної маси та повного розчинення кристалів цукру (близько 5 хвилин).
Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води і залишити для набухання на 15 хвилин, а потім розпустити на водяній бані до розчинення крупинок і остудити до кімнатної температури.
Желатин при збиванні ввести сметану.
Банани очистити від шкірки, нарізати кружальцями завтовшки 1-1,5 см і розкласти креманки.
Залити банани сметанною сумішшю і поставити креманки в холодильник мінімум на 2 години.
Застигле желе посипати шоколадною крихтою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!