Манник на ряжанці з бананом
Манники — не тільки одні з найпопулярніших, а й улюблених пирогів. Господині цінують їх не тільки за простоту приготування, а й за можливість, змінюючи різні добавки, отримувати пироги з особливим оригінальним смаком. Пропонований манник приготований із бананом, але замість нього можна взяти будь-які ягоди чи фрукти.
Манник на ряжанці
- Ряжанка – 200 мл
- Крупа манна – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 200 г
- Банани – 2-3 шт.
- Масло вершкове – 50 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
- Ванілін – 1 ч. ложка
- Пудра цукрова – за потребою
- Маргарин (для змащування форми) – за потребою
Смачний манник на ряжанці, рецепт з бананами дуже простий та швидкий
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
До манної крупи додати ряжанку.
Суміш розмішати та залишити для набухання на 30 хвилин.
Борошно та розпушувач просіяти в миску.
Вершкове масло порізати шматочками, розтопити на водяній бані і остудити до кімнатної температури.
До яєць додати цукор.
Суміш трохи збити.
До набряклої манки додати яєчну масу і розтоплене масло.
Все ретельно перемішати.
До суміші всипати борошно з розпушувачем та ванілін.
Тісто добре вимішати до однорідності.
Банани нарізати тонкими кружальцями.
Роз’ємну форму діаметром 20 см вистелити кухлем пергаменту. Змастити боки і дно форми маргарином, викласти половину приготовленого тіста і розкласти на ньому кружечки банана.
Покрити банани тістом і розрівняти його.
Форму помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати манник протягом 45 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної зубочистки, застромивши її в пиріг, а потім вийнявши. Якщо на ній не залишається тіста, що налипло, то манник готовий.
Вийняти манник із форми і дати охолонути на ґратах.
Охолоджений манник з бананами посипати цукровою пудрою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!