Німецький торт «Брюкухен» — смачний рецепт з бананами та йогуртом
Цей торт я приготувала за рецептом, взятим із книги з німецької кулінарії. Найбільше мені захотілося спробувати рецепт тіста. Він привабив мене складом та пропорціями інгредієнтів. Вийшов розсипчастий корж, який добре просочується сиропом та кремом.
Звичайно, для приготування цього торта доведеться і витратитись, і приділити його приготуванню багато часу, але коли це зупиняло закоханого у свою справу кулінара! Спробуйте приготувати. Вам обов’язково сподобається!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 150 г
- Крохмаль картопляний – 150 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 г
- Лимони – 0,5 шт.
- Сода харчова – 0,3 ч. ложки
- Маргарин – 175 г
- Сіль — 1 щіпка
Сироп:
- Цукор-пісок – 100 г
- Вода – 120 мл
- Цукор ванільний – 1 ч. ложка
Крем:
- Банани великі – 1 шт.
- Сир 5% — 65 г
- Йогурт солодкий – 75 г
- Цукор-пісок – 1 ст. ложка
Глазур і посипання:
- Сметана – 1 ст. ложка (з верхом)
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Масло вершкове – 1 ст. ложка
- Какао-порошок – 1 ст. ложка
- Печиво – 50 г
- Пудра цукрова – 1 ст. ложка
Додатково:
- Маргарин (для змащування форми) – 0,5 ст. ложки
- Борошно пшеничне (для обсипання форми) – 0,5 ст. ложки
Торт Брюкухен — німецький рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти для коржа.
Маргарин нарізати шматочками, викласти в миску, поставити на водяну баню, розтопити, а потім остудити до кімнатної температури.
Половину лимона вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого шару підкірки. З м’якоті лимона вичавити сік.
У миску через сито просіяти борошно, крохмаль і соду, щоб видалити грудочки і домішки, що злежалися, а також наситити суху суміш киснем повітря. Все перемішати.
У чашу міксера вбити яйця і всипати цукор та сіль.
Масу збити до утворення стійкої однорідної піни.
До яєчної суміші додати цедру та лимонний сік і добре перемішати.
Невеликими порціями додавати суху суміш.
Замішати тісто.
До тіста додати маргарин.
Все дуже ретельно вимішати лопаткою.
Роз’ємну форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір і стінки маргарином і обсипати мукою, Вилити тісто у форму і розрівняти його. Я використовую форму діаметром 22 см.
Випікати пиріг при температурі 180 ° С щонайменше 50 хвилин. Готовність виробу можна визначити за допомогою гладкої дерев’яної палички. Паличку встромляють у товсте місце і, якщо вона при витягуванні залишиться чистою і сухою, то виріб готовий. Не слід занадто рано перевіряти готовність виробу, щоб він не осів.
Пиріг охолодити у формі, а потім викласти на кондитерські грати.
Розрізати корж по горизонталі навпіл.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для сиропу.
Цукор розчинити у воді, довести до кипіння на слабкому вогні та зняти піну. Приготовленому сиропу дати охолонути протягом 1-2 хвилин.
До сиропу додати ванільний цукор.
Все ретельно перемішати, щоб кристали ванільного цукру повністю розчинилися. Сироп перед просоченням кондитерських виробів треба охолодити до кімнатної температури.
Нижній пласт коржа укласти в розсувну форму і просочити сиропом. Щоб торт був більш вологим, можна просочити сиропом та розріз верхнього коржа.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.
Банан очистити від шкірки та нарізати невеликими «шайбочками».
У чашу блендера викласти банан, додати сир, йогурт і цукор. Суміш подрібнити на однорідну масу.
Нанести крем на нижній шар коржа у формі та розрівняти його.
Накрити крем верхнім шаром коржа і трохи притиснути його. Поставити форму з тортом у холодильник на 5 годин для просочення.
Підготувати всі інгредієнти для глазурі та посипання.
У невеликому ковшику з’єднати какао та цукор.
Суміш трохи розтерти і додати сметану.
Все знову розтерти.
Ковшик поставити на вогонь і при помішуванні довести до кипіння масу.
До маси, що вийшла, додати вершкове масло.
Глазурь ретельно вимішати.
За допомогою пензлика обмазати верх і боки торта глазур’ю.
Обсипати боки та верх подрібненою крихтою з печива. Зверху посипати цукровою пудрою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!