Меню

Торти 12.05.2024

Німецький торт «Брюкухен» — смачний рецепт з бананами та йогуртом

Цей торт я приготувала за рецептом, взятим із книги з німецької кулінарії. Найбільше мені захотілося спробувати рецепт тіста. Він привабив мене складом та пропорціями інгредієнтів. Вийшов розсипчастий корж, який добре просочується сиропом та кремом.

Звичайно, для приготування цього торта доведеться і витратитись, і приділити його приготуванню багато часу, але коли це зупиняло закоханого у свою справу кулінара! Спробуйте приготувати. Вам обов’язково сподобається!

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Крохмаль картопляний – 150 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 г
  • Лимони – 0,5 шт.
  • Сода харчова – 0,3 ч. ложки
  • Маргарин – 175 г
  • Сіль — 1 щіпка

Сироп:

  • Цукор-пісок – 100 г
  • Вода – 120 мл
  • Цукор ванільний – 1 ч. ложка

Крем:

  • Банани великі – 1 шт.
  • Сир 5% — 65 г
  • Йогурт солодкий – 75 г
  • Цукор-пісок – 1 ст. ложка

Глазур і посипання:

  • Сметана – 1 ст. ложка (з верхом)
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Масло вершкове – 1 ст. ложка
  • Какао-порошок – 1 ст. ложка
  • Печиво – 50 г
  • Пудра цукрова – 1 ст. ложка

Додатково:

  • Маргарин (для змащування форми) – 0,5 ст. ложки
  • Борошно пшеничне (для обсипання форми) – 0,5 ст. ложки

Торт Брюкухен — німецький рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти для коржа.

Маргарин нарізати шматочками, викласти в миску, поставити на водяну баню, розтопити, а потім остудити до кімнатної температури.

розтопити маргарин

Половину лимона вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого шару підкірки. З м’якоті лимона вичавити сік.

лимон

У миску через сито просіяти борошно, крохмаль і соду, щоб видалити грудочки і домішки, що злежалися, а також наситити суху суміш киснем повітря. Все перемішати.

борошно

У чашу міксера вбити яйця і всипати цукор та сіль.

яйця і цукор

Масу збити до утворення стійкої однорідної піни.

збити яйця

До яєчної суміші додати цедру та лимонний сік і добре перемішати.

Невеликими порціями додавати суху суміш.

тісто

Замішати тісто.

тісто

До тіста додати маргарин.

маргарин у тісто

Все дуже ретельно вимішати лопаткою.

тісто

Роз’ємну форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір і стінки маргарином і обсипати мукою, Вилити тісто у форму і розрівняти його. Я використовую форму діаметром 22 см.

тісто у формі

Випікати пиріг при температурі 180 ° С щонайменше 50 хвилин. Готовність виробу можна визначити за допомогою гладкої дерев’яної палички. Паличку встромляють у товсте місце і, якщо вона при витягуванні залишиться чистою і сухою, то виріб готовий. Не слід занадто рано перевіряти готовність виробу, щоб він не осів.

бісквіт

Пиріг охолодити у формі, а потім викласти на кондитерські грати.

бісквіт

Розрізати корж по горизонталі навпіл.

коржі

Підготувати усі необхідні інгредієнти для сиропу.

для сиропу

Цукор розчинити у воді, довести до кипіння на слабкому вогні та зняти піну. Приготовленому сиропу дати охолонути протягом 1-2 хвилин.

сироп

До сиропу додати ванільний цукор.

Все ретельно перемішати, щоб кристали ванільного цукру повністю розчинилися. Сироп перед просоченням кондитерських виробів треба охолодити до кімнатної температури.

Нижній пласт коржа укласти в розсувну форму і просочити сиропом. Щоб торт був більш вологим, можна просочити сиропом та розріз верхнього коржа.

просочити торт

Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.

для крему

Банан очистити від шкірки та нарізати невеликими «шайбочками».

банан

У чашу блендера викласти банан, додати сир, йогурт і цукор. Суміш подрібнити на однорідну масу.

пюре

Нанести крем на нижній шар коржа у формі та розрівняти його.

Торт Брюкухен - німецький рецепт з покроковими фото

Накрити крем верхнім шаром коржа і трохи притиснути його. Поставити форму з тортом у холодильник на 5 годин для просочення.

Торт Брюкухен

Підготувати всі інгредієнти для глазурі та посипання.

для торту

У невеликому ковшику з’єднати какао та цукор.

какао і цукор

Суміш трохи розтерти і додати сметану.

сметана

Все знову розтерти.

глазур

Ковшик поставити на вогонь і при помішуванні довести до кипіння масу.

глазур

До маси, що вийшла, додати вершкове масло.

шоколадна глазур

Глазурь ретельно вимішати.

глазур

За допомогою пензлика обмазати верх і боки торта глазур’ю.

Торт Брюкухен

Обсипати боки та верх подрібненою крихтою з печива. Зверху посипати цукровою пудрою.

Торт Брюкухен

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons