Меню

Випiчка 21.11.2023

Пишний манник на кефірі, чудовий покроковий рецепт з фото

Нічого немає простіше з домашньої випічки, ніж манник на кефірі. Це просто паличка – виручалочка для господині. Адже для нього не потрібні якісь особливі інгредієнти. У будинку завжди знайдуться борошно, манна крупа та кефір. До того ж, манник можна дати дітям на сніданок замість такої не улюбленої манної каші.

Та й рецепт дуже легко запам’ятати, тому що для його приготування всі основні інгредієнти беруться в рівному обсязі, рівно по одній склянці кефіру, борошна та манки. Саме тому я його ще називаю «трьох-склянка».

На приготування такого манника в цілому знадобиться трохи більше півтори години, включаючи час, необхідний набухання манної крупи.

Готовий манник можна поділити мінімум на 6 порцій. Манник хороший і з чаєм, і з молоком, компотом, киселем і навіть кефіром. 

Смачний манник на кефірі класичний рецепт з фото покроково

продукти на манник

Інгредієнти:

  • манна крупа – 1 ст.,
  • кефір — 1 ст.,
  • борошно — 1 ст.,
  • яйця – 3 шт.,
  • цукор – 100 г.,
  • вершкове масло — 100 г,
  • розпушувач – 10 г,
  • ванільний екстракт (або ванілін) -1 ч. л.

Манник на кефірі в духовці, рецепт з фото покроково

Щоб манник вийшов м’яким і пухким, а крупинки не рипіли на зубах, обов’язково замочіть манку в кефірі. Всипте в глибоку миску склянку манної крупи та залийте її склянкою кефіру. Обов’язково перемішайте і залиште хвилин на сорок, щоб манка набухнула.

манка і кефір

Коли манка набухне, вона практично повністю вбере кефір. Додайте до набряклої манки 100 г розм’якшеного вершкового масла і ще раз перемішайте.

масло

Тепер збийте міксером яйця (3 шт.) з цукром (100 г), додайте до них ванільний екстракт (1 ч. л.), з’єднайте яєчну суміш з манною крупою.

манник на кефірі

Склянку борошна змішайте з розпушувачем (10 г) і поступово підсипте до манки, безперервно її помішуючи.

манник на кефірі

Борошно змішуйте з манкою до отримання однорідного тіста.

манник на кефірі

Форму, в якій випікатимете манник, рясно змастіть розтопленим вершковим маслом і присипте манною крупою (так простіше вийняти манник з форми).

манник на кефірі

Духовку розігрійте до 180 градусів. Викладіть тісто у форму, поверхню розрівняйте.

манник на кефірі

Поставте форму на середню полицю духової шафи. Випікайте протягом 40 хв. При правильному режимі випічки, манник добре підніметься і його верхня скоринка обов’язково розтріскається.

манник на кефірі

Зберігати найсмачніший манник можна кілька днів, накривши зверху харчовою плівкою.

манник на кефіріманник на кефірі
Коментарі до статті: 1
  1. Марк

    Цей рецепт пишного манника на кефірі — ідеальний спосіб солодко порадувати рідних. Легкий, повітряний та простий у приготуванні. Спробуйте і насолоджуйтеся ніжністю кожного кусочка! 🍰✨ #СолодкаРадість

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons