Пишний манник на кефірі, чудовий покроковий рецепт з фото
Нічого немає простіше з домашньої випічки, ніж манник на кефірі. Це просто паличка – виручалочка для господині. Адже для нього не потрібні якісь особливі інгредієнти. У будинку завжди знайдуться борошно, манна крупа та кефір. До того ж, манник можна дати дітям на сніданок замість такої не улюбленої манної каші.
Та й рецепт дуже легко запам’ятати, тому що для його приготування всі основні інгредієнти беруться в рівному обсязі, рівно по одній склянці кефіру, борошна та манки. Саме тому я його ще називаю «трьох-склянка».
На приготування такого манника в цілому знадобиться трохи більше півтори години, включаючи час, необхідний набухання манної крупи.
Смачний манник на кефірі класичний рецепт з фото покроково
Інгредієнти:
- манна крупа – 1 ст.,
- кефір — 1 ст.,
- борошно — 1 ст.,
- яйця – 3 шт.,
- цукор – 100 г.,
- вершкове масло — 100 г,
- розпушувач – 10 г,
- ванільний екстракт (або ванілін) -1 ч. л.
Манник на кефірі в духовці, рецепт з фото покроково
Щоб манник вийшов м’яким і пухким, а крупинки не рипіли на зубах, обов’язково замочіть манку в кефірі. Всипте в глибоку миску склянку манної крупи та залийте її склянкою кефіру. Обов’язково перемішайте і залиште хвилин на сорок, щоб манка набухнула.
Коли манка набухне, вона практично повністю вбере кефір. Додайте до набряклої манки 100 г розм’якшеного вершкового масла і ще раз перемішайте.
Тепер збийте міксером яйця (3 шт.) з цукром (100 г), додайте до них ванільний екстракт (1 ч. л.), з’єднайте яєчну суміш з манною крупою.
Склянку борошна змішайте з розпушувачем (10 г) і поступово підсипте до манки, безперервно її помішуючи.
Борошно змішуйте з манкою до отримання однорідного тіста.
Форму, в якій випікатимете манник, рясно змастіть розтопленим вершковим маслом і присипте манною крупою (так простіше вийняти манник з форми).
Духовку розігрійте до 180 градусів. Викладіть тісто у форму, поверхню розрівняйте.
Поставте форму на середню полицю духової шафи. Випікайте протягом 40 хв. При правильному режимі випічки, манник добре підніметься і його верхня скоринка обов’язково розтріскається.
Зберігати найсмачніший манник можна кілька днів, накривши зверху харчовою плівкою.
Марк
Цей рецепт пишного манника на кефірі — ідеальний спосіб солодко порадувати рідних. Легкий, повітряний та простий у приготуванні. Спробуйте і насолоджуйтеся ніжністю кожного кусочка! 🍰✨ #СолодкаРадість