Десерт на Новий рік без випічки! Мандарини у сметанному желе
Яке свято без смачного десерту? Сьогодні я ділюся з усіма оригінальним рецептом сметанного желе з мандаринами. Такий смаколик обов’язково викликає захоплення, як серед дітей, так і серед дорослих.
Формується десерт у пластиковій пляшці. А ось як його вийняти із цієї пляшки, не розрізаючи її, я підглянула в мережі. Скибочки желе з мандаринами – справжній делікатес і, сподіваюся, рецепт вам стане в нагоді, адже попереду зустріч нового року та багато інших свят!
Десерт «Мандарини у сметаному желе»
- Сметана 15-20% — 400 г
- Желатин – 15 г
- Вода кип’ячена – 120 мл
- Цукор-пісок – 100 г
- Мандарини – 4 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
Мандарини в сметаному желе, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Желатин залити кип’яченою, холодною водою і залишити до набухання на 15-20 хвилин.
Сметану викласти в миску, додати цукор та ванілін.
Суміш добре вимішати до повного розчинення цукру.
Набряклий желатин розпустити на водяній бані до повного розчинення крупинок. За потреби потрібно процідити.
У сметанну суміш 4 прийоми вводити желатин, інтенсивно розміщуючи масу.
Все добре вимішати.
Від пластикової пляшки відрізати верхню частину, влити в неї трохи сметанної суміші (близько 1,5 см) та поставити в холодне місце для застигання.
Мандарини вимити, очистити та нанизати на дерев’яну шпажку або трубочку для коктейлів.
Коли шар застигне, акуратно поставити у пляшку шпажку з мандаринами.
Залити мандарини сметанною масою та поставити для остаточного застигання.
Готовий десерт із сметаного желе із мандаринами порізати на скибочки завтовшки 2 см.
Ася
Дуже класний рецепт і головне, що легкий. Не треба шукати по магазинах якісь особливі інгредієнти, все є у моєму холодильнику. Думаю, смачно буде, якщо так само зробити не тільки із мандаринами, а із апельсинами або консервованими ананасами. В таке асорті подати на святковий новорічний стіл або Різдво. Мої діти будуть взахваті.