Кавова панна-котта — легкий десерт який сподобається всім!
Панна-котта – це кремовий пудинг із додаванням різних інгредієнтів. Існує безліч варіантів приготування цих смачних ласощів. Я пропоную вам рецепт кавової панни-котти. Такий десерт зацікавить не лише дітей, а й дорослих.
Кавова панна-котта
- Молоко – 150 мл
- Сметана 20% — 200 г
- Цукор-пісок – 5 ч. ложок
- Кава розчинна – 3 ч. ложки
- Жовтки яєчні – 1 шт.
- Желатин – 20 г
- Цукор ванільний – 1 ч. ложка
- Шоколад – за потребою
Кавова панна-котта, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Желатин залити 150 мл холодної кип’яченої води та залишити на 20 хвилин для набухання.
Молоко вилити в невелику каструльку і додати розчинну каву.
Все розмішати, поставити на слабенький вогонь, довести до кипіння і зняти з плити.
До цукру та ванільного цукру додати жовток.
Віночком суміш збовтати.
При інтенсивному помішуванні ввести жовткову масу гаряче молоко. Каструльку знову поставити на слабкий вогонь і нагрівати при постійному помішуванні, не доводячи до кипіння. Коли суміш почне густіти, зняти її з плити і трохи охолодити.
Желатин розпустити на водяній бані до розчинення крупинок.
Швидко перемішати теплу суміш із желатином і остудити.
У масу, що остигнула, влити сметану.
Все ретельно вимішати до однорідності.
Силіконові формочки злегка змастити зсередини вершковим маслом і розлити в них масу, що вийшла. Форми поставити в холодильник для застигання.
Акуратно відокремити десерт від стінок і дна форм і викласти на порційні десертні тарілки.
Ася
Ще один класний рецепт додам до себе в обране. Швидко та смачно. Прості інгредієнти та не складне приготування