Меню

Десерти 15.02.2024

Смажені банани – до божевілля простий та смачний десерт

Смажені банани – до божевілля простий, але дуже смачний десерт, з приготуванням якого може впоратися навіть будь-який кулінар-початківець.

Якщо «смажені банани» звучить для вас не звично, обов’язково приготуйте цей оригінальний десерт, і всі сумніви у смакових якостях страви буквально випаруються!

Інгредієнти:

  • — банани – 2 шт.;
  • — невеликий апельсин — ½ шт.;
  • — 1 ч. л. меленої кориці;
  • — 1 ч. л. цукрового піску;
  • — невеликий шматочок вершкового масла;
  • — волоські горіхи,
  • — листочки м’яти – для подачі.

Смажені банани на сковороді рецепт з фото покроково

1. Для приготування смажених бананів – простого та смачного десерту, яким можна балувати себе та рідних цілий рік, необхідний мінімум продуктів.

Банани потрібно брати трохи зелені, не дуже м’які, бо на сковороді вони ризикують перетворитися на кашу.

Це частування дуже просте і не клопітне у приготуванні, тому зробити його зможе абсолютно кожен.

банан

2. Всі продукти для смажених бананів підготовлені, можна приступати! Насамперед, розтоплюємо на вогні або в мікрохвильовій печі невеликий шматочок вершкового масла. Повністю остуджуємо і додаємо до нього апельсиновий сік, вичавлений з половинки фрукта.

Слідкуйте уважно, щоб при видавлюванні соку в ємність не потрапили зернятка.

сік

3. Тепер змішуємо цукор та мелену корицю. Кориця відмінно поєднується не тільки з яблуками, ця спеція надасть смаженим бананам неповторний смак та яскравий аромат.

цукор

4. Банани очищаємо від шкірки та нарізаємо як більше подобається. Можна розрізати навпіл уздовж, а можна перерізати ще впоперек, отримавши таким чином 4 частини з 1 банана.

банан

5. Потім акуратно змащуємо шматочки сумішшю вершкового масла і апельсинового соку за допомогою кулінарної кисті.

банан

6. Посипаємо змащені банани сумішшю цукру та кориці.

7. Потім викладаємо банани на сковороду гриль. Змащувати сковорідку нічим не потрібно. Якщо у вас немає сковороди гриль, підійде і звичайна сковорода, тільки в такому випадку цукор з корицею карамелізується рівномірно і не буде симпатичних смужок на поверхні смажених бананів.

банани смажені на сковороді

8. Коли банани зарум’яняться з одного боку (1-2 хвилини в залежності від сили вогню), акуратно перевертаємо їх на інший бік. І смажимо стільки ж.

банани смажені на сковороді

9. Готові смажені банани прикрашаємо подрібненими ядрами волоських горіхів, шматочками апельсина та листочками свіжої м’яти.

До речі, такий десерт можна приготувати і на природі, якщо у вас є гриль, а також в аерогрилі або мікрохвильовій печі.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons