Меню

Першi страви 14.02.2024

Розсольник з рибою та перловкою, дуже смачна гаряча страва

Розсольник — одна з найбільш популярних перших страв. В основному його готують з м’яса, а ось рибні розсольники варять рідше, хоча вони не менш смачні. Найсмачніші розсольники виходять при використанні різних видів риб.

Рибний бульйон я приготувала з рибних харчових відходів сьомги, а філе використовувала горбуші. Суп вийшов наваристим, апетитним, смачним та ситним. Рекомендую!

Також рекомендуємо спробувати рецепт смаженої горбуші з сирним соусом.

Для рибного бульйону:

  • Рибні харчові відходи (голова, хребет, плавці та ін.) – 500 г
  • Вода – 2 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5-6 шт.
  • Лист лавровий — 1 шт.
  • Сіль за смаком

Основні інгредієнти:

  • Бульйон рибний – 1,5 л
  • Філе рибне – 300 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Крупа перлова – 2 ст. ложки
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Олія — 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Додатково:

  • Сметана – 4 ст. ложки
  • Зелень кропу – за потребою

Дуже смачний розсольник з рибою та перловкою, рецепт з фото покроково

Підготувати усі інгредієнти для приготування рибного бульйону. З голови обов’язково видалити зябра та очі.

Ретельно оброблені та вимиті харчові рибні відходи викласти в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння та зняти піну.

уха

Моркву вимити, очистити, обполоснути і розрізати навпіл. Цибулину очистити і розрізати навпіл. Після закипання в каструлю покласти моркву, цибулю, перець та лавровий лист.

бульйон

Поварити бульйон близько 1:00.

Готовий бульйон процідити.

бульйон

Підготувати усі основні інгредієнти для розсольника.

Перловку перебрати, вимити спочатку у теплій воді для видалення мульчі, а потім у гарячій воді для розчинення жиру, що виступає на поверхні зерен під час зберігання. Підготовлену крупу залити невеликою кількістю холодної води та залишити на 3 години для набухання.

перловка

Викласти крупу в каструлю, залити гарячою водою і відварити до напівм’якості, потім перекласти на друшляк і дати стекти рідини.

перловка

Картоплю вимити, очистити, ополоснути і нарізати дрібними кубиками.

картопля

Солоний огірок очистити від шкірки. Шкірку не викидати! Огірок розрізати вздовж на 4 частини і тонко нашаткувати поперек.

огірки

Шкірку залити невеликою кількістю рибного бульйону та відварити, а потім відвар процідити, а шкірку викинути.

Огірки припустити у невеликій кількості рибного бульйону до м’якості.

Рибний бульйон, що залишився, довести до кипіння, викласти в нього картоплю і перловку і поварити до м’якості картоплі і крупи.

Цибулину очистити і дрібно нарізати.

Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і спасерувати до м’якості та легкого підрум’янювання.

У каструлю додати порізане шматочками рибне філе, цибулю, що пасерує, припущені огірки і відвар огіркової шкірки.

Суп поварити ще 15 хвилин.

смачний розсольник з рибою

При подачі заправити рибни розсольник сметаною та посипати подрібненою зеленню кропу.

смачний розсольник з рибою

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons