Розсольник з рибою та перловкою, дуже смачна гаряча страва
Розсольник — одна з найбільш популярних перших страв. В основному його готують з м’яса, а ось рибні розсольники варять рідше, хоча вони не менш смачні. Найсмачніші розсольники виходять при використанні різних видів риб.
Також рекомендуємо спробувати рецепт смаженої горбуші з сирним соусом.
Для рибного бульйону:
- Рибні харчові відходи (голова, хребет, плавці та ін.) – 500 г
- Вода – 2 л
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Перець чорний горошком – 5-6 шт.
- Лист лавровий — 1 шт.
- Сіль за смаком
Основні інгредієнти:
- Бульйон рибний – 1,5 л
- Філе рибне – 300 г
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Крупа перлова – 2 ст. ложки
- Огірки солоні – 1 шт.
- Олія — 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Додатково:
- Сметана – 4 ст. ложки
- Зелень кропу – за потребою
Дуже смачний розсольник з рибою та перловкою, рецепт з фото покроково
Підготувати усі інгредієнти для приготування рибного бульйону. З голови обов’язково видалити зябра та очі.
Ретельно оброблені та вимиті харчові рибні відходи викласти в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння та зняти піну.
Моркву вимити, очистити, обполоснути і розрізати навпіл. Цибулину очистити і розрізати навпіл. Після закипання в каструлю покласти моркву, цибулю, перець та лавровий лист.
Поварити бульйон близько 1:00.
Готовий бульйон процідити.
Підготувати усі основні інгредієнти для розсольника.
Перловку перебрати, вимити спочатку у теплій воді для видалення мульчі, а потім у гарячій воді для розчинення жиру, що виступає на поверхні зерен під час зберігання. Підготовлену крупу залити невеликою кількістю холодної води та залишити на 3 години для набухання.
Викласти крупу в каструлю, залити гарячою водою і відварити до напівм’якості, потім перекласти на друшляк і дати стекти рідини.
Картоплю вимити, очистити, ополоснути і нарізати дрібними кубиками.
Солоний огірок очистити від шкірки. Шкірку не викидати! Огірок розрізати вздовж на 4 частини і тонко нашаткувати поперек.
Шкірку залити невеликою кількістю рибного бульйону та відварити, а потім відвар процідити, а шкірку викинути.
Огірки припустити у невеликій кількості рибного бульйону до м’якості.
Рибний бульйон, що залишився, довести до кипіння, викласти в нього картоплю і перловку і поварити до м’якості картоплі і крупи.
Цибулину очистити і дрібно нарізати.
Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і спасерувати до м’якості та легкого підрум’янювання.
У каструлю додати порізане шматочками рибне філе, цибулю, що пасерує, припущені огірки і відвар огіркової шкірки.
Суп поварити ще 15 хвилин.
При подачі заправити рибни розсольник сметаною та посипати подрібненою зеленню кропу.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!