Смачнюче варення з черешні та бананів без кісточок на зиму
Варення з черешні з бананом без кісточок виходить дуже ароматне і дуже смачне. Через короткий час варіння, воно зберігає свій колір та корисні речовини.
На ринках, повним ходом, продають сезонні ягоди та фрукти. Саме час, зайнятися їхньою заготівлею. Якщо вільна морозилка, ягоди можна заморозити. Якщо такої можливості немає, готуватимемо «Літо у банку».
Інгредієнти:
- Черешня 1,2 кг
- Банан 330 г
- Лимонна кислота 1 ч.л.
- Цукор 400 г
- Час приготування: 24 години
- Вихід: дві банки по 500 г
Як приготувати варення з черешні з бананом, рецепт з фото
Для приготування варення купуйте стиглу черешню із щільною м’якоттю. Обов’язково переберіть усі ягоди і видаліть браковані плоди. Вийміть кісточки спеціальним девайсом. Перемістіть ягоди у зручну емальовану або керамічну ємність для варіння.
Всипте цукор та лимонну кислоту. Кількість цукру можна збільшити, якщо любите дуже солодке варення. Перемішайте. Залишіть на кухні на 5-6 годин. Найзручніше зробити таку заготівлю на ніч. За цей час черешня віддасть свій сік та рідини стане багато.
Надішліть ємність з черешнею на помірний вогонь. Помішуйте дерев’яною лопаткою, щоб цукор повністю розчинився. Дайте закипіти вмісту і варіть 5 хвилин на невеликому вогні. У міру появи пінки видаляйте її шумівкою. Вимкніть вогонь і залиште повністю охолонути до кімнатної температури.
Банани купуйте стиглі. Вони ароматніші. Очистіть та подрібніть на великій тертці. Додайте в миску з черешнею та відправте на середній вогонь. Перемішайте та доведіть до кипіння. Варіть близько 5-6 хвилин на невеликому вогні.
Поки готується варення, баночки з кришками добре промийте содою. Промийте проточною холодною водою. Кришки прокип’ятіть, а банки простерилізуйте. Гаряче варення розлийте в підготовлену тару і щільно закупоріть.
Переверніть та залиште в такому положенні до повного остигання. Укутувати не треба. Варення з черешні з бананом готове.
Смачних вам заготовок та приємного чаювання!
Александр
Дякую за цю статтю про варення з черешні та бананів без кісточок на зиму! Цей рецепт вражає своєю простотою та смачним результатом. Через короткий час варіння, варення зберігає свій колір і корисні речовини, що робить його чудовим додатком до зимового столу. Зручність зберігання в стерилізованих банках і можливість насолоджуватися ним протягом всього року роблять цей рецепт ще більш привабливим. Дякую за детальний опис процесу приготування разом з фотографіями, що допомагають легко розібратися. Бажаю вам смачних заготовок та приємного чаювання!