Варення з полуниці п’ятихвилинка, дуже смачний рецепт
Найсмачніше варення з полуниці за рецептом – 5 хвилин. Ягоди виходять цілими, і мають дуже гарний колір.
У варенні, звареному за цим рецептом, збережеться максимальна кількість вітамінів. Приготування варення займає зовсім небагато часу. Для його варіння потрібно обов’язково взяти стиглу полуницю та, бажано, однакового розміру, щоб ягоди були готові одночасно. Цукру кладуть небагато, порівняно з класичним рецептом полуничного варення.
Полуничне варення-п’ятихвилинка
- Полуниця свіжа – 1 кг
- Цукор-пісок – 400 г
- Вихід – 1 л 150 мл
- Час підготовки – 15 хвилин
- Час приготування – 15 хвилин + 5–6 годин вистійки
- Варення з полуниці на зиму 5 хвилин: рецепт з фото
Смачне вареня з полуниці п’ятихвилинка, рецепт на зиму з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Як зварити варення з полуниці?
Стиглі ягоди полуниці вимити і обсушити на рушник, а потім видалити плодоніжки.
Викласти ягоди в миску та засипати цукром.
Миску з ягодами поставити на 5-6 годин у холодильник.
Після вистійки викласти ягоди в каструлю, поставити на вогонь, довести суміш до кипіння та поварити протягом 5 хвилин.
Гаряче варення з полуниці розлити в стерилізовані банки і закупорити кришками. Зберігати у прохолодному місці.
Дуже смачно відкрити взимку таку баночку варення та їсти зі свіжим батоном та гарячим чаєм. Якщо у вас ще залишилися ягоди, то пропонуємо подивитися ще кілька рецептів варення із полуниці на зиму, на нашому сайті в рубриці: Рецепти консервації.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!