Полуниця у власному соку, де ягоди залишаються цілими
Полуниця, заготовлена таким способом, на смак і на вигляд виходить зовсім як свіжа. На приготування такої консервованої полуниці витрачається невелика кількість цукру, яку можна зменшувати або збільшувати залежно від вашого смаку.
Заготівля має гарний червоний колір і чудовий аромат. У ній зберігаються майже всі вітаміни та інші корисні речовини. Ягоди в сиропі залишаються цілими і рівномірно розподіляються по всьому об’єму.
Полуниця у власному соку з додаванням цукру
- Полуниця свіжа – 1 кг
- Цукор-пісок – 300–500 г
Полуниця у власному соку на зиму: рецепт з фото покроково
- Вихід – 1 л
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 15 хвилин + час на вистійку (близько 5 годин)
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Стиглі ягоди полуниці вимити і обсушити на рушник, а потім видалити плодоніжки.
Підготовлену полуницю укласти у стерилізовані банки, пошарово пересипаючи цукром. Заповнювати банки потрібно так, щоб ягоди виступали над краями шийки.
Ягоди повинні осісти, зрівнятися з краями шийки і повинен з’явитися сік.
Накрити банки прокип’яченими кришками, поставити в каструлю з водою і стерилізувати в киплячій воді: ємністю 0,5 л — 5 хвилин, 1 л — 10 хвилин. Банки герметично закупорити. Зберігати у прохолодному місці.
Такий десерт не тільки можна їсти ложкою і отримувати задоволення, цю полуницю можна використовувати також для просочення тортів, додавати в желе та десерти, прикрашати пироги ягодами.
Александр
Дякую за цей рецепт полуниці у власному соку! Я вдячний за можливість зберегти смак і аромат свіжих ягід протягом зимового сезону. Цей рецепт є прекрасним способом насолоджуватися полуницею в різних кулінарних варіантах, а його простота дозволяє зручно використовувати його вдома. Ще раз дякую за ділитися цим чудовим способом консервування полуниці!