Меню

Рецепти на зиму 27.05.2023

Полуниця у власному соку, де ягоди залишаються цілими

Полуниця, заготовлена таким способом, на смак і на вигляд виходить зовсім як свіжа. На приготування такої консервованої полуниці витрачається невелика кількість цукру, яку можна зменшувати або збільшувати залежно від вашого смаку.

Заготівля має гарний червоний колір і чудовий аромат. У ній зберігаються майже всі вітаміни та інші корисні речовини. Ягоди в сиропі залишаються цілими і рівномірно розподіляються по всьому об’єму.

Таку полуницю добре використовувати для приготування коктейлів та компотів, подавати з морозивом.

Полуниця у власному соку з додаванням цукру

  • Полуниця свіжа – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300–500 г

Полуниця у власному соку на зиму: рецепт з фото покроково

  • Вихід – 1 л
  • Час підготовки – 10 хвилин
  • Час приготування – 15 хвилин + час на вистійку (близько 5 годин)

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

полуниця і цукор

Стиглі ягоди полуниці вимити і обсушити на рушник, а потім видалити плодоніжки.

полуниця чищена

Підготовлену полуницю укласти у стерилізовані банки, пошарово пересипаючи цукром. Заповнювати банки потрібно так, щоб ягоди виступали над краями шийки.

полуниця з цукром

Ягоди повинні осісти, зрівнятися з краями шийки і повинен з’явитися сік.

полуниця в банці

Накрити банки прокип’яченими кришками, поставити в каструлю з водою і стерилізувати в киплячій воді: ємністю 0,5 л — 5 хвилин, 1 л — 10 хвилин. Банки герметично закупорити. Зберігати у прохолодному місці.

полуниця на зиму

Такий десерт не тільки можна їсти ложкою і отримувати задоволення, цю полуницю можна використовувати також для просочення тортів, додавати в желе та десерти, прикрашати пироги ягодами.

полуниця у власному соку
Коментарі до статті: 1
  1. Александр

    Дякую за цей рецепт полуниці у власному соку! Я вдячний за можливість зберегти смак і аромат свіжих ягід протягом зимового сезону. Цей рецепт є прекрасним способом насолоджуватися полуницею в різних кулінарних варіантах, а його простота дозволяє зручно використовувати його вдома. Ще раз дякую за ділитися цим чудовим способом консервування полуниці!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons