Перемішала спекла – готово! Пиріг із полуницею за 5 хвилин
Поки на городах полуничний достаток, готуйте з цієї ягоди не лише солодкі заготовки, а й різні десерти, пироги, запіканки. Я хочу поділитися з вами рецептом найніжнішого пирога з полуницею. Готується він дуже просто із звичайних інгредієнтів, які завжди під рукою.
Достатньо перемішати продукти, спекти і готово. Найпростіший рецепт пирога зі свіжою полуницею у духовці. Така випічка буде дуже доречною для сімейного чаювання. Вона припаде до душі і дітям, і дорослим. Смачного!
Найніжніший пиріг із полуницею
- Борошно пшеничне – 290 г
- Цукор-пісок – 200 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 200 мл
- Олія рафінована – 120 мл
- Полуниця свіжа – 300 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. ложки
Пиріг зі свіжою полуницею, простий рецепт у духовці
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 1 година 15 хвилин
- Кількість порцій – 8
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Борошно та розпушувач просіяти через сито.
У чаші для збивання з’єднати цукор, ванільний цукор та яйця.
Суміш збити за допомогою міксера до утворення білої піни та повного розчинення цукру.
У масу, що помучилася, влити молоко і рослинне масло.
Все знову збити і всипати борошно з розпушувачем.
Вимішати тісто за допомогою міксера.
Дно роз’ємної форми для випічки вистелити пергаментним папером, змастити його маслом та посипати манною крупою.
Полуницю добре вимити і очистити від чашолистків.
Викласти у форму тісто, розрівняти його та втопити у ньому всю полуницю.
Форму з тістом поставити в духовку, розігріту до температури 180 °С, і випікати виріб до утворення рум’яної скоринки.
Дати пирогу з полуницею трохи охолонути у формі, а потім пройтися по периметру форми тонким ножем, відокремлюючи корж від стінок.
Форму розняти, і викласти пиріг на блюдо, дати йому охолонути і порізати на порції.
Тетяна
Ніжний, смачний, а головне — готується дійсно просто. Все перемішала — і в духовку. Дуже вдячна автору за рецепт. Вчасно знайшла, поки ще сезон полуниці, хоча думаю спробувати з іншими ягодами приготувати. Подаю з чаєм на сніданок або в якості десерту після основної страви. Дітям дуже способався пиріг.