Як приготувати домашній густий йогурт із полуницею
Так як у нас в будинку — йогурт — необхідний продукт, то ми їх купували дуже часто. Але є одна неприємна тенденція — справжній йогурт, живий, витісняють, а в невеликих магазинах вже витіснили, йогуртні продукти. Ми, звичайно, розуміємо, що це все через термін зберігання, але миритися не згодні. Користь йогурту з полуницею незрівнянно більша, ніж від його сучасного брата.
Давно замислювалися над придбанням йогуртниці, але чомусь бентежило те, що ціни зустрічаються як копійчані, так і досить вагомі. Дуже довго вивчала, порівнювала, після чого зробила простий висновок – купити недорогу модель, адже суть роботи у них одна – підтримка температури на певному рівні, близько 40 градусів, гадаю, що з цим завданням справлятиметься будь-яка модель і досить тривалий час. Окупилася наша йогуртниця за місяць з огляду на те, що користуємося нею 2 рази на тиждень. Адже користі домашньому йогурті набагато більше, ніж у купленому в магазині. Та й ягоди можна в сезон додавати щойно з лісу або з грядки.
Інгредієнти:
- Молоко домашнє або куплене, жирністю не менше 2.5% 1 літр.
- 2 столові ложки сухого молока.
- 3 столові ложки цукру.
- 1 грам закваски (продається в аптеках) або 100 г живого йогурту.
- Полуниця свіжа.
Як приготувати густий домашній йогурт із молока та закваски
Звісно, потужність йогуртниці від 12 до 35 Вт.
У глибоку миску насипаємо цукор, сухе молоко та викладаємо йогурт. Перемішуємо ці інгредієнти.
Додаємо до перемішаної на попередньому етапі маси тепле молоко. Все також добре перемішуємо.
У баночки від йогуртниці, чисті та сухі (так йогурт довше зберігатиметься) кладемо чисту, нарізану на великі або маленькі шматочки полуниці. Можна перетворити її на пюре ручним або машинним (блендер) способом, тоді йогурт з полуницею вийде рожевого кольору.
Заливаємо ягоди молочною сумішшю, грудочки сухого молока можуть залишатися, вони незабаром розчиняться. Сухе молоко потрібне для того, щоб йогурт із молока був густим. Такий йогурт набагато смачніший за покупний. Без сухого молока також вийде смачний йогурт, але не такий насичений по смаку.
Ставимо баночки з майбутнім йогуртом у йогуртницю, кришками баночки поки що накривати не потрібно. Закриваємо кришку апарату. Включаємо кнопкою «пуск» і засікаємо час 5-6 годин.
Коли вийде час, акуратно, щоб не струсити крапельки конденсату з кришки апарата в готовий домашній йогурт з молока, знімаємо кришку йогуртниці. Баночки закриваємо кришками.
Ось тепер можна ласувати готовим йогуртом із полуницею. Зберігаються такі ласощі до 7 днів у холодильнику. Також рекомендуємо спекти морквяно-йогуртовий торт.
Смачного!!!
Алёна
Здравствуйте! Спасибо за рецепт! Всё очень легко и доступно. Приготовила без трудностей, моей семье очень понравилось. Если сравнивать домашний йогурт по данному рецепту с магазинным, разница довольно ощутима)) Мой йогурт получился воздушным и нежным.