Меню

Пироги 24.02.2023

Пиріг з чорницею — закохаєтесь з першого шматочка

Хочу представити вашій увазі неймовірно смачний та ніжний пиріг, який підкорює з першого шматочка своєю незвичайною начинкою. Я приготувала її із замороженою чорницею, але можна взяти будь-які сезонні ягоди.

Буде не менш смачно. Нарізати такий пиріг потрібно лише остиглим, щоб начинка добре затверділа. Готується пиріг з чорницею та вершками швидко, а як смачно!

Чорничний пиріг з вершками на пісочному тісті

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Цукор-пісок – 50 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль — 0,5 ч. ложки

Начинка:

  • Чорниця (свіжа або заморожена) – 250 г
  • Цукор-пісок – 80 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Крохмаль картопляний – 20 г
  • Вершки 20% — 100 мл

Відкритий пиріг з чорницею на пісочному тісті, рецепт з фото покроково

Підготувати всі інгредієнти для тіста. Вершкове масло попередньо вийняти з холодильника та залишити у теплому місці для розм’якшення.

продукти

Розм’якшене пластичне масло з’єднати з цукром і сіллю.

масло і цукор

Суміш розтерти до однорідної маси.

розтерти

До цукрово-масляної маси вбити яйце.

яйце

Все знову добре розмішати.

Поступово підсипати просіяне борошно.

борошно

Замісити пісочне тісто м’якої та однорідної текстури.

пісочне тісто

Викласти тісто у форму діаметром 22 см, дно якого вистелити промасленим пергаментним папером, і розподілити долонями, формуючи рівний тонкий шар з бортиками заввишки 2,5-3 см. Дно проколоти в декількох місцях, щоб у процесі випікання тісто не набрякло. Забрати форму з тістом в холодильник на 30 хвилин.

у формі

Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки. Якщо ягоди були заморожені, перед приготуванням начинки їх потрібно розморозити.

для начинки

Викласти ягоди в чашу блендера, додати 50 мл кип’яченої води та подрібнити у пюре. Після цього у пюре всипати цукор і добре розмішати.

пюре

В окремому посуді з’єднати вершки та яйця.

вершки і яйця

Суміш добре вимішати вінчиком.

Додати крохмаль.

крохмаль

Все збити.

Перелити світлу суміш до чорниці.

чорниці з вершками

Перемішати суміші до однорідності.

начинка

Форму з тістом поставити в духовку, розігріту до температури 180 °С, на 15 хвилин.

основа пирога

Напівготову пісочну чашу наповнити рідкою ягідно-вершковою сумішшю.

Відкритий пиріг з чорницею на пісочному тісті, рецепт з фото покроково

Знову поставити форму в духовку і випікати пиріг ще близько 30 хвилин. Начинка має повністю загуснути.

Відкритий пиріг з чорницею на пісочному тісті, рецепт з фото покроково

Готову випічку остудити у формі і лише потім вийняти.

Відкритий пиріг з чорницею на пісочному тісті, рецепт з фото

Пиріг нарізати на порційні шматки.

Відкритий пиріг з чорницею на пісочному Відкритий пиріг з чорницею
Коментарі до статті: 1
  1. Олена

    Дуже і дуже крутий рецепт! Інгредієнти, по суті, беремо всі ті, які і так є на кухні в кожної господині. Та й часу сам процес приготування пирога займає зовсім небагато. Виглядає готова випічка, наче святкова страва – навіть шкода розрізати таку красу))) Про смак важко щось написати, немає таких слів, які можуть його описати. Це просто потрібно спробувати! Дякую за чудовий рецепт!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons