Пиріг з чорницею — закохаєтесь з першого шматочка
Хочу представити вашій увазі неймовірно смачний та ніжний пиріг, який підкорює з першого шматочка своєю незвичайною начинкою. Я приготувала її із замороженою чорницею, але можна взяти будь-які сезонні ягоди.
Буде не менш смачно. Нарізати такий пиріг потрібно лише остиглим, щоб начинка добре затверділа. Готується пиріг з чорницею та вершками швидко, а як смачно!
Чорничний пиріг з вершками на пісочному тісті
Тісто:
- Борошно пшеничне – 150 г
- Масло вершкове – 50 г
- Цукор-пісок – 50 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль — 0,5 ч. ложки
Начинка:
- Чорниця (свіжа або заморожена) – 250 г
- Цукор-пісок – 80 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Крохмаль картопляний – 20 г
- Вершки 20% — 100 мл
Відкритий пиріг з чорницею на пісочному тісті, рецепт з фото покроково
Підготувати всі інгредієнти для тіста. Вершкове масло попередньо вийняти з холодильника та залишити у теплому місці для розм’якшення.
Розм’якшене пластичне масло з’єднати з цукром і сіллю.
Суміш розтерти до однорідної маси.
До цукрово-масляної маси вбити яйце.
Все знову добре розмішати.
Поступово підсипати просіяне борошно.
Замісити пісочне тісто м’якої та однорідної текстури.
Викласти тісто у форму діаметром 22 см, дно якого вистелити промасленим пергаментним папером, і розподілити долонями, формуючи рівний тонкий шар з бортиками заввишки 2,5-3 см. Дно проколоти в декількох місцях, щоб у процесі випікання тісто не набрякло. Забрати форму з тістом в холодильник на 30 хвилин.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки. Якщо ягоди були заморожені, перед приготуванням начинки їх потрібно розморозити.
Викласти ягоди в чашу блендера, додати 50 мл кип’яченої води та подрібнити у пюре. Після цього у пюре всипати цукор і добре розмішати.
В окремому посуді з’єднати вершки та яйця.
Суміш добре вимішати вінчиком.
Додати крохмаль.
Все збити.
Перелити світлу суміш до чорниці.
Перемішати суміші до однорідності.
Форму з тістом поставити в духовку, розігріту до температури 180 °С, на 15 хвилин.
Напівготову пісочну чашу наповнити рідкою ягідно-вершковою сумішшю.
Знову поставити форму в духовку і випікати пиріг ще близько 30 хвилин. Начинка має повністю загуснути.
Готову випічку остудити у формі і лише потім вийняти.
Пиріг нарізати на порційні шматки.
Олена
Дуже і дуже крутий рецепт! Інгредієнти, по суті, беремо всі ті, які і так є на кухні в кожної господині. Та й часу сам процес приготування пирога займає зовсім небагато. Виглядає готова випічка, наче святкова страва – навіть шкода розрізати таку красу))) Про смак важко щось написати, немає таких слів, які можуть його описати. Це просто потрібно спробувати! Дякую за чудовий рецепт!