Ну, дуже смачна гречка по-купецьки в мультиварці
Цю страву я приготувала для сімейної вечері, і всі залишилися задоволені. Готувати найпростіше у каструлі-помічниці – мультиварці. Нічого не пригоряє, а результат лише тішить. Замість свинини можна взяти телятину чи куряче філе. Все одно буде смачно!
До цієї страви рекомендуємо приготувати пікантний салат з квашеної капусти з яблуком та овочами. Рецепт знайдете за посиланням на нашому сайті.
Продукти:
- Свинина (м’якоть) – 200 г
- Крупа гречана – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Перець солодкий свіжий стручковий – 1 шт.
- Сік томатний – 50 мл
- Олія — 2 ст. ложки
- Приправа овочева універсальна – 1 год.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Гречка по-купецьки в мультиварці, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
М’ясо обмити, обсушити та нарізати на невеликі кубики.
Цибулину очистити та подрібнити.
У плоду солодкого перцю вирізати плодоніжку, розрізати його на 4 частини, видалити внутрішню м’якоть із насінням, а четвертинки нарізати поперек тонкою локшиною.
У чашу мультиварки (у мене мультиварка PHILIPS HD3036) налити олію і викласти в неї кубики м’яса.
Вставити чашу в корпус мультиварки, кнопкою «Меню» вибрати режим «Жарка», натиснути на кнопку «Старт» і при помішуванні обсмажити м’ясо до підрум’янення.
Все перемішати, засипати нарізану цибулю та солодкий перець.
Обсмажити овочі під час помішування протягом 5 хвилин. Режим «Жарка» вимкнути.
У чашу всипати гречку, влити томатний сік та гарячу воду, додати овочеву приправу та сіль.
Кнопкою «Меню» вибрати режим «Тушкувати», встановити час на 25 хвилин і натиснути кнопку «Старт». Готувати до звукового сигналу закінчення програми.
Готову страву перемішати, заправити чорним перцем меленим і знову перемішати.
Страву подати гарячою.
Євген
Це вже другий рецепт із цього сайту, по якому я готою в мультиварці. Взагалі дуже подобаєтся, що тут детально прописують кожен етап приготування із фото. Щодо самого рецепту — вийшло смачно, єдине що час тушкування можна корегувати по смаку. Ще раз дякую!