Кекс «Свердловський» за ГОСТом — рецепт з минулого
Сьогодні вирішила згадати минулі часи та приготувати кекс із тепер уже далекого минулого. Часи змінюються, а улюблені рецепти залишаються із нами. Кекс виходить ніжним та м’яким, з характерною тріщиною посередині.
Багато відомих кулінарів вважають таку тріщину «родзинкою» кексу, а естети переживають за бездоганний зовнішній вигляд виробу. Мої ласуни навіть не звернули на неї увагу. Просто, швидко та дуже смачно!
Складові:
- Борошно пшеничне в/с – 200 г
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 110 г
- Масло або маргарин – 130 г
- Молоко згущене з цукром – 85 г
- Родзинки (без кісточок) – 130 г
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. ложки
- Вино десертне – 1 ст. ложка
- Цукор ванільний — 5-6 г
Кекс з родзинками «Свердловський» рецепт з фото
Підготувати всі інгредієнти для тіста. Вершкове масло попередньо залишити за кімнатної температури для розм’якшення, порізавши на невеликі шматочки.
До масла додати цукор.
Все збити за допомогою міксера однорідну масу.
Не перестаючи збивати, додати згущене молоко, і по одному ввести яйця.
Повинна вийти пишна маса.
До суміші додати борошно, що просіяє, розпушувач і ванільний цукор.
Перемішати все лопаткою.
В останню чергу додати родзинки та вино.
Тісто остаточно вимішати до рівномірного розподілу ізюму по всьому об’єму. Готове тісто має бути пишним та м’яким, але досить густим.
Форму для випічки змастити маргарином або олією і обсипати борошном, викласти тісто і розрівняти.
Поставити лист з формою в духовку, розігріту до температури 170 ° С, і випікати кекс близько 1 години.
Кекс Свердловський залишити на 10 хвилин у формі, а потім перекласти на блюдо сервіровки і остудити.
Для приготування сиропу змішати цукор з водою, довести суміш до кипіння і поварити протягом 1 хвилини, потім злегка остудити і полити сиропом кекс.
Під час подачі порізати кекс на порції.
Для сиропу: цукор 60 г, вода 25 г.
Варити на сильному вогні близько хвилини, потім трохи остудити і полити кекс зверху.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!