Печиво «Кавові зерна» для любителів шоколаду та кави
Шоколадно-кавове печиво дуже сподобається любителям шоколаду та кави за насичений смак. Печиво виходить дуже ефектне, його можна покласти в гарну коробочку і подарувати на якесь свято як солодкий презент.
Вам знадобиться:
- Борошно пшеничне – 220 г;
- Какао порошок – 25 г;
- Розпушувач – 1/ч.л.;
- Вершкове масло – 60 г;
- Цукрова пудра – 120 г;
- Жовтки – 3 шт.;
- Сметана 20% жирності – 35 г;
- Кава розчинна – 2 ч.л.;
- Сіль на кінчику ножа.
Печиво Кавові зерна, рецепт з фото покроково
До м’якого вершкового масла додайте щіпку солі, цукрову пудру і за допомогою міксера збийте все в пухку білу масу. Чим якісніше ви зб’єте вершкове масло, тим смачніше вийде у вас печиво.
До вершкового масла додайте по одному жовтки. Після кожного додавання добре збивайте масу.
Покладіть сметану і розчинну каву. Каву попередньо необхідно подрібнити в кавомолці або в ступці, щоб вона краще розчинилася в тісті. Також можна використовувати кавовий екстракт. Масу добре збийте міксером до однорідного стану.
В окрему чашку просійте борошно і порошок какао, додайте розпушувач. За допомогою вінчика все добре перемішайте. За один прийом всипте сухі продукти в тісто.
За допомогою силіконової лопатки перемішайте тісто. Чашу з тістом затягніть харчовою плівкою і заберіть у холодильник мінімум на 2 години.
Після холодильника тісто стане більш щільним та податливим. За допомогою ложки візьміть невеликий шматочок тіста.
Скачайте його в кулю.
Злегка плескайте, надаючи заготовці овальну форму, у вигляді зернятка.
За допомогою оборотної сторони ножа посередині сформуйте борозну. Щоб печиво було схожим на кавові зерна.
Викладіть підготовлене печиво на деко, застелене пергаментним папером у шаховому порядку на певній відстані один від одного.
Випікайте печиво Кавові зерна за температури 190°С 10-15 хвилин.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!