Дуже смачний торт «Незнайомка» — з двома видами крему та кавою
Торт на столі створює відчуття свята, тому що готуємо ми його, як правило, до особливих урочистостей. Любителі випічки можуть побалувати себе і своїх близьких та у звичайний день. Сьогодні хочу запропонувати рецепт приготування смачного торта «Незнайомка».
Заздалегідь попереджаю, що повозитися доведеться, але який результат! Не приховую, що торт досить солодкий, тому захоплюватись зайвим шматочком не варто, особливо тим, хто стежить за своєю вагою. Ласуни будуть задоволені!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сметана – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. ложка
- Молоко згущене – 0,5 банки
Крем №1:
- Масло вершкове – 50 г
- Молоко згущене – 0,5 банки
Крем №2:
- Білки яєчні – 2 шт.
- Цукор-пісок – 145 г
- Вода – 35 мл
- Кава розчинна – 1 ч. ложка
- Сіль – 1 щіпка
Додатково:
- Маргарин – за потребою
- Крупа манна – за потребою
- Посипання шоколадне – за потребою
- Печиво пісочне – 50 г
Дуже смачний торт з двома видами крему, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
У сметану всипати соду і добре перемішати.
До яєць додати цукор.
Суміш збити за допомогою міксера до білого і до повного зникнення цукрових крупинок.
З’єднати яєчну суміш зі сметанною, додати згущене молоко.
Все знову збити.
До суміші, що вийшла, додати просіяне борошно.
За допомогою вінчика замішати рідке тісто.
Роз’ємну форму для випічки (у мене діаметр форми дорівнює 22 см) розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір і стінки форми розм’якшеним маргарином і обсипати манною крупою, потім викласти в неї приготовлене тісто і розрівняти його.
Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати корж до утворення рум’яної скоринки.
Час випікання залежить від можливостей вашої духовки. У мене пішла рівно 1 година. Готовий корж остудити, не виймаючи із форми.
Витягти корж із форми, зняти папір, перекласти на кондитерські грати і залишити для стабілізації на 8 годин, а краще на ніч. Після вистійки корж ущільниться і легко різатиметься.
Для приготування крему № 1 з’єднати розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком.
Крем збити до пишного стану.
Випуклість на верхній стороні коржа потрібно гладко зрізати. Корж розрізати по горизонталі так, щоб вийшло 3 пласти.
На нижній та середній пласти нанести приготований крем.
Укласти коржі один на один, легенько притискаючи.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему №2.
У невеликий ковшок насипати цукор і влити воду.
Посуд поставити на вогонь і поварити до розчинення цукру.
У сироп додати каву.
Варити сироп, помішуючи до в’язкого стану.
Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки у цьому рецепті не використовуються. Вилити білки в чашу міксера, всипати щіпку солі та збити до утворення стійкої піни.
У білкову масу, не припиняючи збивання, тонким струмком вводити гарячий кавовий сироп. Крем збивати до охолодження.
Боки торта змастити білковим кремом і обсипати змеленим у блендері печивом. Верх торта обмазати товстим шаром крему білкового і за допомогою вилки нанести на ньому сітку.
Крем, що залишився, перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою і прикрасити торт на свій розсуд. Я посипала верх торта шоколадною посипкою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!