Меню

Торти 24.04.2024

Дуже смачний торт «Незнайомка» — з двома видами крему та кавою

торт незнайомка

Торт на столі створює відчуття свята, тому що готуємо ми його, як правило, до особливих урочистостей. Любителі випічки можуть побалувати себе і своїх близьких та у звичайний день. Сьогодні хочу запропонувати рецепт приготування смачного торта «Незнайомка».

Заздалегідь попереджаю, що повозитися доведеться, але який результат! Не приховую, що торт досить солодкий, тому захоплюватись зайвим шматочком не варто, особливо тим, хто стежить за своєю вагою. Ласуни будуть задоволені!

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. ложка
  • Молоко згущене – 0,5 банки

Крем №1:

  • Масло вершкове – 50 г
  • Молоко згущене – 0,5 банки

Крем №2:

  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 145 г
  • Вода – 35 мл
  • Кава розчинна – 1 ч. ложка
  • Сіль – 1 щіпка

Додатково:

  • Маргарин – за потребою
  • Крупа манна – за потребою
  • Посипання шоколадне – за потребою
  • Печиво пісочне – 50 г

Дуже смачний торт з двома видами крему, рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

У сметану всипати соду і добре перемішати.

сметана

До яєць додати цукор.

яйця

Суміш збити за допомогою міксера до білого і до повного зникнення цукрових крупинок.

бісквіт

З’єднати яєчну суміш зі сметанною, додати згущене молоко.

тісто 2

Все знову збити.

До суміші, що вийшла, додати просіяне борошно.

борошно

За допомогою вінчика замішати рідке тісто.

тісто на бісквіт

Роз’ємну форму для випічки (у мене діаметр форми дорівнює 22 см) розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір і стінки форми розм’якшеним маргарином і обсипати манною крупою, потім викласти в неї приготовлене тісто і розрівняти його.

у формі тісто

Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати корж до утворення рум’яної скоринки.

Готовність виробу можна визначити за допомогою гладкої дерев’яної палички. Паличку встромляють у найтовстіше місце, і якщо вона при витягуванні залишиться чистою і сухою, то виріб готовий.

Час випікання залежить від можливостей вашої духовки. У мене пішла рівно 1 година. Готовий корж остудити, не виймаючи із форми.

бісквіт

Витягти корж із форми, зняти папір, перекласти на кондитерські грати і залишити для стабілізації на 8 годин, а краще на ніч. Після вистійки корж ущільниться і легко різатиметься.

Якщо ж нарізати корж у гарячому чи теплому вигляді, він м’ятиметься і може деформуватися.
бісквіт

Для приготування крему № 1 з’єднати розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком.

масло та згущене молокр

Крем збити до пишного стану.

крем

Випуклість на верхній стороні коржа потрібно гладко зрізати. Корж розрізати по горизонталі так, щоб вийшло 3 пласти.

3 коржі

На нижній та середній пласти нанести приготований крем.

торт з кремом

Укласти коржі один на один, легенько притискаючи.

торт з двома видами крему

Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему №2.

У невеликий ковшок насипати цукор і влити воду.

для крему

Посуд поставити на вогонь і поварити до розчинення цукру.

сироп

У сироп додати каву.

кава

Варити сироп, помішуючи до в’язкого стану.

Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки у цьому рецепті не використовуються. Вилити білки в чашу міксера, всипати щіпку солі та збити до утворення стійкої піни.

білки

У білкову масу, не припиняючи збивання, тонким струмком вводити гарячий кавовий сироп. Крем збивати до охолодження.

кавовий крем

Боки торта змастити білковим кремом і обсипати змеленим у блендері печивом. Верх торта обмазати товстим шаром крему білкового і за допомогою вилки нанести на ньому сітку.

торт з двома видами крему

Крем, що залишився, перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою і прикрасити торт на свій розсуд. Я посипала верх торта шоколадною посипкою.

торт Незнайомка
торт незнайомкаторт незнайомка

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons