Київський торт — класичний рецепт в домашніх умовах
Зараз на прилавках у магазинах та кондитерських можна знайти багато варіантів улюбленого всіма Київського торта. Але ми пропонуємо не відходити від традицій та приготувати цей знайомий усім з дитинства десерт самостійно за класичним рецептом!
«Київський торт» відомий навіть тим, хто не бував у Києві. Адже з фабричних тортів він вважається найпопулярнішим. Багато хто небайдужий до його хрустких коржів з горіховим ароматом і найніжнішого крему. Якщо точно дотримуватись рецептури, можна приготувати «Київський торт» і в домашніх умовах.
Необхідні продукти:
Для коржів:
- Яєчні білки – 250 г
- Цукор – 295 г
- Пшеничне борошно — 57 г
- Горіхи — 190 г
- Ваніль – за смаком
Для крему:
- Вершкове масло – 300 г
- Молоко – 180 мл
- Цукор – 250 г
- Куряче яйце – 1 шт.
- Ваніль – за смаком
- Коньяк – 1 ст. лож.
- Какао-порошок – 1 ст. лож.
Як приготувати Київський торт, рецепт з фото в домашніх умовах
1. Для приготування цього «Київського торта» потрібні «зістарені» білки. Тому їх потрібно залишити за кімнатної температури приблизно на 12-15 годин (залежить від температури в приміщенні). Білки будуть готові до використання, коли на поверхні з’являться бульбашки. Білки трохи збийте міксером. Додайте ваніль та 60 г цукру. Збийте суміш міксером до стійкої маси.
2. Приготуйте суху суміш для коржів. В окремому посуді змішайте борошно пшеничне, рубані горіхи (попередньо просмажені і охололі) і залишок цукру (235 г).
3. У збиті білки всипте суху суміш і акуратно перемішайте лопаткою знизу вгору, щоб маса не втратила своєї повітряної текстури.
4. Дно двох круглих форм діаметром 25 см застелите харчовим папером. Розділіть тісто на дві частини та розподіліть за формами. Поверхню розрівняйте. Випікайте при температурі 150-160 0 С протягом 2 годин. Готові коржі повинні охолонути і дійти протягом 8 годин. Зніміть папір тільки після закінчення цього часу.
5. За 8 годин структура коржів стає трохи щільнішою, і вони можуть бути використані. Приготуйте «сироп» для крему. Для цього ретельно змішайте яйце із цукром. Додайте молоко та ваніль, поставте на вогонь. Варіть на середньому вогні протягом 5 хвилин, поступово перемішуючи. За цей час сироп трохи загусне. Зніміть з вогню та охолодіть.
6. Вершкове масло кімнатної температури збийте міксером. Частинами введіть сироп, продовжуючи збивання. Збивайте крем до пишної та однорідної маси.
7. Змастіть корж 2/3 крему, попередньо втрутивши в нього коньяк. Розподіліть рівним шаром по всій поверхні коржа. Зверху покладіть другий корж і трохи придавіть, щоб вони скріпилися.
8. До решти крему додайте какао – порошок і добре перемішайте.
9. Змастіть шоколадним кремом всю поверхню торта (і бічну частину).
10. Прикрасьте Київський торт за своїм бажанням, використовуючи білий крем та кондитерські насадки. Покладіть торт у холодильник. Сервіруйте «Київський торт» охолодженим.
Ось так готується улюблений багатьма Київський торт. Рецепт у домашніх умовах із фото, наведений тут, допоможе будь-якій господині здивувати гостей смачним десертом. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!