Салат Різдвяні свічки – шикарна ідея для подачі
Якщо ви плануєте зустрічати Новий рік невеликою компанією, подача салатів у невеликих прозорих склянках чи келихах буде чудовою ідеєю. Часу на приготування потрібно небагато, а прикрасити можна перед подачею.
За складом салат може бути будь-яким: з куркою, м’ясом, рибою, морепродуктами, із заправкою з майонезу або сметани – при виборі рецепту орієнтуємося на переваги гостей.
Єдина умова – продукти мають бути нарізані досить дрібно, щоб новорічний салат було зручно їсти невеликою ложечкою чи десертною вилкою.
Інгредієнти:
- курячі стегенця — 2 шт;
- свіжі гливи або печериці – 100 г;
- картопля – 4 бульби;
- яйця – 3 шт;
- цибуля – 1 велика головка;
- свіжий огірок – 1 середній чи 0,5 великого;
- майонез чи густа сметана – 4 ст. л;
- сіль за смаком;
- перець чорний свіжомелений — 2-3 щіпки;
- олія – 2-3 ст.л;
- червоний болгарський перець – 1 шт. (для прикрас).
Салат Різдвяні свічки, смачний рецепт з фото покроково
Велику цибулину очищаємо і ріжемо дрібніше, кубиком. Висипаємо на сковороду з розігрітою олією і пасеруємо до м’якості або злегка обсмажуємо.
Якщо цибуля ввібрала багато олії і залишилася недостатньо для смаження грибів, підливаємо ще й даємо нагрітися. Гливи або печериці ріжемо дрібно, викладаємо до цибулі. Обсмажуємо всі разом, помішуючи до готовності грибів.
Наперед варимо картоплю, нарізавши великими шматками. Охолодивши до кімнатної температури, нарізаємо на мілкі кубики. Висипаємо в миску, де змішуватимемо салат.
Додаємо до картоплі обсмажені гриби з цибулею.
Куряче м’ясо та яйця відварюємо заздалегідь. Курку варимо в невеликій кількості води і даємо охолонути в бульйоні. Після відокремлюємо м’ясо, ріжемо шматочками. Яйця ділимо на жовток та білок. Жовтки залишаємо для оформлення салату. Білки ріжемо на кубики і разом із курячим м’ясом додаємо в салат.
Зверху висипаємо дрібно нарізаний свіжий огірок (можна замінити його маринованим або солоним). Заправляємо салат на власний розсуд — майонезом, сметаною або змішуємо одне і інше в бажаній пропорції.
Наповнюємо салатом склянки або келихи, трохи ущільнюючи. Верх посипаємо розфарбованим жовтком.
З червоного перцю вирізаємо язички, що імітують полум’я свічки. Прикрашаємо салат.
Подаємо салат Різдвяні свічки злегка охолодженим. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!