Закуска з печінки для святкового столу у вигляді кульок Рафаелло
Вирішила поділитися секретами приготування дуже смачної та оригінальної закуски з печінки для святкового столу. Готується вона з найпростіших інгредієнтів, але шедевр можна створити навіть з нічого. Замість яловичої печінки можна взяти і свинячу, а замість шматка сиру простіше користуватися фасованою (слайсерною) нарізкою.
Печінкові «Рафаелло»
- Печінка яловича – 500 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сир твердий – 200 г
- Маргарин або олія – 100 г
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
- Зелень петрушки або кропу – за потребою
Святкова закуска з печінки Рафаелло, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
З печінки видалити жовчні протоки та великі кровоносні судини, обмити, опустити на 1 хвилину в гарячу воду, зняти плівку, а потім ошпарити для видалення гіркоти та нарізати на шматочки.
Обсмажити печінку на маргарині чи олії.
Цибулину очистити та подрібнити.
Цибулю спасерувати на маргарині або маслі до м’якості та легкого підрум’янювання.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і розрізати навпіл. Білки розрізати на маленькі шматочки, а жовтки натерти на маленькій тертці.
Печінка, яєчні білки та цибуля викласти в чашу блендера.
Суміш подрібнити у пюре. Якщо блендера немає, то можна пропустити суміш через дрібні грати м’ясорубки.
Паштет викласти в миску, посолити та поперчити.
Все ретельно вимішати.
З печінкового паштету, що вийшов, скачати кульки величиною з волоський горіх.
Сир нарізати тонкими пластинами, формочкою вирізати кружки або інші фігурки і розкласти їх на блюді сервіровки.
Печінкові кульки Рафаелло обваляти в подрібнених жовтках і розкласти на сирні кружечки. Вироби помістити на блюдо сервіровки і відправити в холодильник на 2–3 години. При подачі прикрасити страву зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!