Паска на сирному тісті, дуже смачний рецепт
Паска на сирному тісті, зроблена за цим простим рецептом буде просто царською окрасою столу! Випічка вийде ніжною, м’якою та неймовірно смачною.
Перед Великоднем кожна гарна господиня встигає подбати про те, щоб у неї був у запасі перевірений, гарний рецепт паски. Адже, без символічної випічки, неможливо уявити собі свято!
Паска на сирному тісті, найсмачніший рецепт з покроковими фото
Потрібно:
- — яйця – 3 штуки
- — масло вершкове – 100 грам
- — цукор – 250 грам
- — сир – 200 грам
- — харчова сіль – щіпка
- — цукор ванільний – 1 чайна ложка
- — олія рослинна – 1 столова ложка
- — розпушувач тіста – 10 грам
- — пшеничне борошно – 1 кілограм
- — молоко – 120 грам
- — дріжджі сухі швидкодіючі – 11 грам
- — родзинки – 40 грам
- — цукати — 40 грам.
Великодня паска на сирному тісті, смачний рецепт з фото по крокам
Усі інгредієнти потрібно підготувати.
У порожню чашу необхідно влити тепле молоко. Покласти туди дріжджі. Додати столову ложку цукру, дві столові ложки борошна. Ретельно все розмішати. Залишити на 10 хвилин. Зверху прикрити рушником. Потрібно, щоб опара була в теплі.
В іншу глибоку миску відправити яйця та цукор.
Пересипати до яєць ванільний цукор. Перемішати все.
Ретельно все збити віночком. Повинна вийти світла, однорідна суміш.
Вершкове масло трохи розтопити. Воно має бути не рідким, а м’яким. Відправити його в отриману яєчну суміш.
Сир викласти за маслом.
Усі компоненти ретельно розмішати вінчиком.
У однорідну суміш перекласти опару. Знову розмішати компоненти.
Просіяти борошно у миску. Додати родзинки та цукати.
Замісити руками щільне, пружне тісто. Залишити його мінімум на 40 хвилин, щоб воно добре піднялося.
Форми змастити олією. Наповнити тістом на 1/3 від обсягу. Дати постояти 15 хвилин під рушником. Потім, відправити заготовки в прогріту духовку на 40 хвилин. Випікати за 180 градусів.
Прикрасити рум’яні великодні паски глазур’ю та посипанням.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!