Ароматна та повітряна паска на сирі, без дріжджів і без молока
Не за горами великодні свята! У кожному будинку печуть ароматну випічку та фарбують яйця. Якщо у вас немає часу або ви не любите возитися з дріжджовим тістом, тоді цей простий рецепт обов’язково вам знадобиться. Випікайте для своїх рідних ароматну та повітряну паску без дріжджів з сиром.
Інгредієнти:
- Сир 300 г
- Яйце куряче 3 шт.
- Ванільний цукор 10 г
- Рослинна олія 70 г
- Розпушувач 15 г
- Цедра апельсина 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Сухофрукти 150 г
- Борошно пшеничне 200-240 г
Глазур:
- Білок курячий 1 шт.
- Цукрова пудра 150-180 г
- Сіль 1 щіпка
- лимонний сік 1 ч.л.
- Кондитерська посипка до смаку
Як приготувати паску на сирі без дріжджів і молока
- Час приготування: 60 хвилин
- Кількість штук: 2
Можете взяти будь-які сухофрукти на ваш смак. В даному випадку використовується курага та родзинки. Залийте окропом на 10-15 хвилин. Після цього, відкиньте на друшляк і добре обсушіть серветкою. Курагу наріжте невеликими шматочками.
Сир із жирністю 5 і вище відсотків пересипте в глибоку ємність. Вбийте яйця.
Візьміть занурювальний блендер і добре пробийте до однорідної консистенції.
Всипте ванільний та білий цукор, сіль. Добре перемішайте.
Влийте олію без запаху. Додати цедру апельсина або лимона. Перемішайте.
Заздалегідь просійте борошно. Перемішайте його з розпушувачем. Невеликими порціями підсипте до яєчної маси. Після кожного додавання борошна добре перемішуйте. Повинна вийти густувата маса.
Підготовлені сухофрукти змішайте з невеликою кількістю борошна. Додайте в тісто і добре перемішайте до рівномірного розподілу.
Розподіліть тісто по формам приблизно до половини. В даному випадку, використовуються дві форми діаметром 13 см. Відправте в розігріту духовку. Запікайте 50-60 хвилин при температурі 170-180 градусів.
Спечені паски вийміть із форми та остудіть до кімнатної температури.
Холодний білок перемістіть у глибоку ємність. Додати сіль. Збийте міксером до пишноти на невеликих обертах.
Поступово підсипте цукрову пудру. Перемішайте. Густоту глазурі регулюйте на власний розсуд, підсипаючи пудру. Влийте сік лимона, перемішайте.
Змастіть паски і посипте посипанням. Залишіть на деякий час, щоб глазур застигла.
Паска на сирі без дріжджів готова. Світлому вам Великодня!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!