Меню

Великдень 18.04.2024

Ароматна та повітряна паска на сирі, без дріжджів і без молока

паска з сиром

Не за горами великодні свята! У кожному будинку печуть ароматну випічку та фарбують яйця. Якщо у вас немає часу або ви не любите возитися з дріжджовим тістом, тоді цей простий рецепт обов’язково вам знадобиться. Випікайте для своїх рідних ароматну та повітряну паску без дріжджів з сиром.

Інгредієнти:

  • Сир 300 г
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Рослинна олія 70 г
  • Розпушувач 15 г
  • Цедра апельсина 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Сухофрукти 150 г
  • Борошно пшеничне 200-240 г

Глазур:

  • Білок курячий 1 шт.
  • Цукрова пудра 150-180 г
  • Сіль 1 щіпка
  • лимонний сік 1 ч.л.
  • Кондитерська посипка до смаку

для паски

Як приготувати паску на сирі без дріжджів і молока

  • Час приготування: 60 хвилин
  • Кількість штук: 2

Можете взяти будь-які сухофрукти на ваш смак. В даному випадку використовується курага та родзинки. Залийте окропом на 10-15 хвилин. Після цього, відкиньте на друшляк і добре обсушіть серветкою. Курагу наріжте невеликими шматочками.

сухофрукти

Сир із жирністю 5 і вище відсотків пересипте в глибоку ємність. Вбийте яйця.

сир яйця

Візьміть занурювальний блендер і добре пробийте до однорідної консистенції.

Всипте ванільний та білий цукор, сіль. Добре перемішайте.

Влийте олію без запаху. Додати цедру апельсина або лимона. Перемішайте.

Заздалегідь просійте борошно. Перемішайте його з розпушувачем. Невеликими порціями підсипте до яєчної маси. Після кожного додавання борошна добре перемішуйте. Повинна вийти густувата маса.

тісто на паску

Підготовлені сухофрукти змішайте з невеликою кількістю борошна. Додайте в тісто і добре перемішайте до рівномірного розподілу.

в тісто

Розподіліть тісто по формам приблизно до половини. В даному випадку, використовуються дві форми діаметром 13 см. Відправте в розігріту духовку. Запікайте 50-60 хвилин при температурі 170-180 градусів.

сирна паска

Спечені паски вийміть із форми та остудіть до кімнатної температури.

білок

Холодний білок перемістіть у глибоку ємність. Додати сіль. Збийте міксером до пишноти на невеликих обертах.

глазур

Поступово підсипте цукрову пудру. Перемішайте. Густоту глазурі регулюйте на власний розсуд, підсипаючи пудру. Влийте сік лимона, перемішайте.

паска на сирі без дріжджів

Змастіть паски і посипте посипанням. Залишіть на деякий час, щоб глазур застигла.

паска на сирі без дріжджів

Паска на сирі без дріжджів готова. Світлому вам Великодня!

паска з сиром

паска з сиромпаска з сиром

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons