Шарлотка з апельсинами — простий та смачний рецепт
Дуже люблю домашню випічку, але, як правило, на неї не вистачає часу. Цей рецепт став паличкою-виручалочкою – простий та швидкий. Вийшов м’який, повітряний та дуже пишний пиріг!
Можна використовувати абсолютно будь-які ягоди та фрукти. Я взяла апельсини. Вони надають шарлотці неповторний смак та аромат. За бажання пиріг можна прошарувати якимось кремом, наприклад, сметанним. Буде ще смачніше!
Складові:
- Борошно пшеничне – 145 г
- Цукор-пісок – 180 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Апельсини – 2 шт.
- Пудра цукрова – 1 ст. ложка
Пишна шарлотка з апельсинами, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Апельсини вимити, очистити від шкірки, розібрати на окремі часточки, видалити з них усі плівки, мембрани, кісточки та нарізати шматочками.
З’єднати яйця та цукор.
Міксером ретельно збити яйця з цукром до отримання пишної маси, що посвітліла і значно загуснула.
У суміш, що вийшла, просіяти борошно.
Обережно перемішати тісто лопаткою знизу нагору, щоб збереглася структура піни.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Силіконову форму можна взагалі нічим не змащувати. Викласти у форму третину кількості тіста та розрівняти.
Поверх тіста викласти половину очищених апельсинів.
Знову викласти третину тіста.
Розкласти по тісту апельсини, що залишилися, залити все залишком тіста і розрівняти.
Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запікати корж протягом 30-40 хвилин. Час випікання орієнтовно і залежить від можливостей вашої духовки.
Шарлотку злегка остудити у формі, а потім перевернути на блюдо сервіровки, накрити серветкою і дати охолонути. Для верху шарлотки краще використовувати нижній пласт, перевернувши корж верхи вниз. Остиглий бісквіт посипати цукровою пудрою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!