Меню

Пироги 19.04.2024

Шарлотка з апельсинами — простий та смачний рецепт

Шарлотка з апельсинами

Дуже люблю домашню випічку, але, як правило, на неї не вистачає часу. Цей рецепт став паличкою-виручалочкою – простий та швидкий. Вийшов м’який, повітряний та дуже пишний пиріг!

Можна використовувати абсолютно будь-які ягоди та фрукти. Я взяла апельсини. Вони надають шарлотці неповторний смак та аромат. За бажання пиріг можна прошарувати якимось кремом, наприклад, сметанним. Буде ще смачніше!

 

Складові:

  • Борошно пшеничне – 145 г
  • Цукор-пісок – 180 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Пудра цукрова – 1 ст. ложка

Пишна шарлотка з апельсинами, рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Апельсини вимити, очистити від шкірки, розібрати на окремі часточки, видалити з них усі плівки, мембрани, кісточки та нарізати шматочками.

апельсини

З’єднати яйця та цукор.

цукор і яйця

Міксером ретельно збити яйця з цукром до отримання пишної маси, що посвітліла і значно загуснула.

збити

У суміш, що вийшла, просіяти борошно.

додати борошно

Обережно перемішати тісто лопаткою знизу нагору, щоб збереглася структура піни.

тісто

Форму для запікання змастити вершковим маслом. Силіконову форму можна взагалі нічим не змащувати. Викласти у форму третину кількості тіста та розрівняти.

пиріг

Поверх тіста викласти половину очищених апельсинів.

Пишна шарлотка з апельсинами, рецепт з покроковими фото

Знову викласти третину тіста.

Пишна шарлотка з апельсинами, рецеп

Розкласти по тісту апельсини, що залишилися, залити все залишком тіста і розрівняти.

Пишна шарлотка з апельсинами, рецеп

Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запікати корж протягом 30-40 хвилин. Час випікання орієнтовно і залежить від можливостей вашої духовки.

Пишна шарлотка з апельсинами, рецеп

Не заглядати в духовку перші 20 хвилин: шарлотка може не піднятися або осісти.

Готовність виробу можна легко встановити, проколивши його тонкою лучиною: якщо виріб готовий, вийнята лучинка залишається сухою.
Пишна шарлотка з апельсинами, рецепт

Шарлотку злегка остудити у формі, а потім перевернути на блюдо сервіровки, накрити серветкою і дати охолонути. Для верху шарлотки краще використовувати нижній пласт, перевернувши корж верхи вниз. Остиглий бісквіт посипати цукровою пудрою.

Пишна шарлотка з апельсинами
Шарлотка з апельсинамиШарлотка з апельсинами

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons