Меню

Десерти 15.01.2023

Манні тістечка з лимонним сиропом та кокосовою стружкою

Поспішаю поділитися з усіма майстер-класом приготування оригінальних тістечок із манної крупи. Думаю, що вас має зацікавити цей рецепт, адже його можна віднести до експрес-рецептів, оскільки готується ця випічка протягом 30 хвилин.

Особливу «родзинку» надає лимонний сироп та посипання кокосовою стружкою. Тістечка виходять пористими, м’якими, а зовні дуже апетитними. Це чудова випічка до сімейного чаювання!

 

Продукти

  • Крупа манна – 250 г
  • Олія вершкове – 75 г
  • Цукор-пісок – 100 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Йогурт натуральний – 250 мл
  • Розпушувач тіста – 2 ч. ложки
  • Сіль – 1 щіпка

Сироп лимонний:

  • Лимони (великі) – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 75 г
  • Вода – 20 мл

Додатково:

  • Стружка кокосова – 2 ст. ложки
  • Масло вершкове (для змащування форми) – за потребою

Манні тістечка з лимонним сиропом та кокосовою стружкою, рецепт

Підготувати всі необхідні інгредієнти для сиропу та кокосову стружку.

для сиропу

З лимона вичавити сік за допомогою соковижималки для цитрусових або будь-яким іншим способом.

сік лимону

У невеликій каструльці з’єднати сік, цукор і трохи води.

сік і цукор

Все добре перемішати та варити при помішуванні на слабкому вогні близько 20 хвилин.

сироп

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

для тіста

У ємності для збивання з’єднати йогурт, цукор, яйця та розтоплене вершкове масло.

яйця та йогурт

Суміш збити за допомогою міксера однорідну масу.

збити

Додати манну крупу, розпушувач та дрібку солі.

манка

Тісто знову збити.

розмішати тісто

Для приготування таких тістечок краще взяти прямокутну форму, вистелити пергаментом і рясно змастити його маслом.

змстити маслом

У форму викласти приготовлене тісто та розрівняти.

тісто у формі

Поставити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запікати корж протягом 25 хвилин. Час випікання дано орієнтовно і може відрізнятись для різних духовок. Корж повинен зарум’янитися.

корж

Вийняти корж з духовки і в гарячому вигляді полити лимонним сиропом, а потім обсипати кокосовою стружкою.

Манні тістечка

Коли корж злегка охолоне, вийняти його з форми і покласти для повного остигання на кондитерські грати або просто на пиріжкову дошку.

Манні тістечка

При подачі порізати корж на тістечка.

Манні тістечка

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons