Меню

Печиво 25.04.2024

Печиво горішки зі згущеним молоком

 

Печиво горішки зі згущеним молоком

Оригінальні горішки, безперечно, сподобаються і дітям і дорослим. Випічка прикрасить святковий стіл або стане чудовим доповненням до повсякденного чаювання. Сьогодні печиво «Горішки» можна зустріти навіть у магазині з кондитерськими виробами, але найкраще приготувати його самостійно.

Так можна бути впевненим на всі 100%, що печиво виготовлене тільки зі свіжих інгредієнтів. Процес приготування дещо трудомісткий, але ці зусилля варті того.

Тісто, з якого виготовляється печиво горішки — звичайне,  і в ньому немає нічого складного. Весь секрет печива полягає у його оригінальній формі.

Звичайно, для приготування ніяк не обійтися без спеціальної форми для випічки. Знайти її не складно в магазині, де продаються різні кухонні речі та дрібна побутова техніка.

За допомогою горішниці готується печиво горішки прямо на конфорці, як на сковороді, тому цей рецепт корисний тим, хто не має на кухні духової шафи.

Наповнити печиво можна різними начинками, у цьому рецепті хотілося б розповісти про начинку на основі вареного згущеного молока.

Говорити про смакові якості можна безкінечно, тому пропоную перейти безпосередньо до приготування.

Необхідні такі інгредієнти:

  • Маргарин вершковий – 250 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Борошно вищого гатунку просіяне – 3 ст. (400 г);
  • Сметана, найкраще домашня – 100 мл;
  • Цукор пісок – 1/2 ст. (125 г);
  • Сода, що гаситься оцтом – 1/2 ч.л.

Для приготування крему-начинки:

  • Згущене молоко високої жирності – 1 банку;
  • Вершкове масло – 100 г.

Печиво горішки зі згущеним молоком, рецепт з фото в домашніх умовах

Тепер переходимо до тіста. В одній ємності необхідно змішати яйце, цукор, розм’якшений маргарин.

тісто

Додавати борошно, соду та замішувати м’яке тісто.

тісто

Підготувати форму, для цього нагріти її і змастити олією кожну виїмку. З тіста сформувати кульки, заповнити форму і надавати зверху другою частиною. Готувати їх кілька хвилин до повного пропікання та легкого відокремлення від форми.

Печиво горішки

Зняти шкаралупки-заготівлі з горішниці, остудити. Акуратно ножем зняти зайве тісто і подрібнити його на крихту. Для крему варене згущене молоко, , змішати з вершковим маслом в однорідну масу, додати крихту від шкаралупок. Крем готовий.

крем

Накладати невелику кількість крему в шкаралупки та з’єднати між собою. При бажанні можна класти в середину крему будь-які улюблені горіхи.

Печиво горішки

Помістити печиво горішки в холодильник на кілька годин і подавати до чаювання.

Печиво горішки з кремом

Смачного!

Печиво горішки зі згущеним молокомПечиво горішки зі згущеним молоком

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons