Печиво горішки зі згущеним молоком
Оригінальні горішки, безперечно, сподобаються і дітям і дорослим. Випічка прикрасить святковий стіл або стане чудовим доповненням до повсякденного чаювання. Сьогодні печиво «Горішки» можна зустріти навіть у магазині з кондитерськими виробами, але найкраще приготувати його самостійно.
Тісто, з якого виготовляється печиво горішки — звичайне, і в ньому немає нічого складного. Весь секрет печива полягає у його оригінальній формі.
За допомогою горішниці готується печиво горішки прямо на конфорці, як на сковороді, тому цей рецепт корисний тим, хто не має на кухні духової шафи.
Говорити про смакові якості можна безкінечно, тому пропоную перейти безпосередньо до приготування.
Необхідні такі інгредієнти:
- Маргарин вершковий – 250 г;
- Яйце – 1 шт;
- Борошно вищого гатунку просіяне – 3 ст. (400 г);
- Сметана, найкраще домашня – 100 мл;
- Цукор пісок – 1/2 ст. (125 г);
- Сода, що гаситься оцтом – 1/2 ч.л.
Для приготування крему-начинки:
- Згущене молоко високої жирності – 1 банку;
- Вершкове масло – 100 г.
Печиво горішки зі згущеним молоком, рецепт з фото в домашніх умовах
Тепер переходимо до тіста. В одній ємності необхідно змішати яйце, цукор, розм’якшений маргарин.
Додавати борошно, соду та замішувати м’яке тісто.
Підготувати форму, для цього нагріти її і змастити олією кожну виїмку. З тіста сформувати кульки, заповнити форму і надавати зверху другою частиною. Готувати їх кілька хвилин до повного пропікання та легкого відокремлення від форми.
Зняти шкаралупки-заготівлі з горішниці, остудити. Акуратно ножем зняти зайве тісто і подрібнити його на крихту. Для крему варене згущене молоко, , змішати з вершковим маслом в однорідну масу, додати крихту від шкаралупок. Крем готовий.
Накладати невелику кількість крему в шкаралупки та з’єднати між собою. При бажанні можна класти в середину крему будь-які улюблені горіхи.
Помістити печиво горішки в холодильник на кілька годин і подавати до чаювання.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!