Меню

Печиво 26.10.2023

Шоколадно-медове печиво з какао та медом

Незважаючи на достаток у наших магазинах, інтерес до домашньої випічки не згасає. Сьогодні вирішила поділитися з усіма рецептами приготування печива з медом та какао. За рахунок цих інгредієнтів вироби мають насичений смак.

Готується печиво дуже швидко і із самих ходових продуктів. Його можна подати до чаю, кави, какао і навіть із молоком. Готуйте та пригощайте своїх близьких, сусідів та балуйте самих себе!

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 150 г
  • Масло вершкове – 3 ст. ложки (45 г)
  • Сметана – 1,5 ст. ложки
  • Мед натуральний рідкий – 2 ст. ложки
  • Какао-порошок – 30 г
  • Цукор-пісок – 3 ст. ложки
  • Сода харчова 0,25 ч. ложки
  • Сіль – 1 щіпка

Додатково

  • Пудра цукрова – за потребою

Рецепт печива з какао та медом, покрокові фото приготування в домашніх умовах

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

для печива

Какао та цукор перемішати. Так інгредієнти більш рівномірно розподіляться у тесті.

какао

Вершкове масло розтопити на водяній бані і остудити до кімнатної температури.

розтопити масло

У мисці з’єднати рідкий мед, вершкове масло, какао з цукром, сметану та сіль.

тісто

Суміш добре вимішати до однорідної маси.

тісто з какао

У масу, що вийшла, просіяти борошно і додати соду. У випічці з медом соду гасити не треба, тому що вона при випіканні нейтралізується кислотою, що міститься в меді.

борошно

Все спочатку перемішати лопаткою, а потім перекласти на дошку та замісити м’яке тісто. Воно не повинно прилипати до рук.

тісто для печива

Розкачати тісто на пиріжковій дошці в пласт завтовшки 7-8 мм і за допомогою спеціальних форм вирізати печиво.

печиво вирізати

Викласти печиво на деко, вистелений листом фольги.

Рецепт печива з какао

Деко помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати печиво протягом 15-20 хвилин. Час випікання орієнтовно і залежить від можливостей вашої духовки.

Рецепт печива з какао

Готове печиво остудити та посипати цукровою пудрою.

Рецепт печива з какао
Коментарі до статті: 1
  1. Денис

    Люблю печиво, але вибрати щось якісне і недороге в магазині неможливо. Цей рецепт мені сподобався за простоту виконання та за те, що всі інгредієнти знайшлись у мене на кухні:)
    Печиво вийшло смачним, чудово підійшло до чаю. Навіть моїй мамі, яка не дуже любить солодке, воно сподобалося. 10/10. Дякую за рецепт

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons