Шоколадно-медове печиво з какао та медом
Незважаючи на достаток у наших магазинах, інтерес до домашньої випічки не згасає. Сьогодні вирішила поділитися з усіма рецептами приготування печива з медом та какао. За рахунок цих інгредієнтів вироби мають насичений смак.
Готується печиво дуже швидко і із самих ходових продуктів. Його можна подати до чаю, кави, какао і навіть із молоком. Готуйте та пригощайте своїх близьких, сусідів та балуйте самих себе!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 150 г
- Масло вершкове – 3 ст. ложки (45 г)
- Сметана – 1,5 ст. ложки
- Мед натуральний рідкий – 2 ст. ложки
- Какао-порошок – 30 г
- Цукор-пісок – 3 ст. ложки
- Сода харчова 0,25 ч. ложки
- Сіль – 1 щіпка
Додатково
- Пудра цукрова – за потребою
Рецепт печива з какао та медом, покрокові фото приготування в домашніх умовах
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Какао та цукор перемішати. Так інгредієнти більш рівномірно розподіляться у тесті.
Вершкове масло розтопити на водяній бані і остудити до кімнатної температури.
У мисці з’єднати рідкий мед, вершкове масло, какао з цукром, сметану та сіль.
Суміш добре вимішати до однорідної маси.
У масу, що вийшла, просіяти борошно і додати соду. У випічці з медом соду гасити не треба, тому що вона при випіканні нейтралізується кислотою, що міститься в меді.
Все спочатку перемішати лопаткою, а потім перекласти на дошку та замісити м’яке тісто. Воно не повинно прилипати до рук.
Розкачати тісто на пиріжковій дошці в пласт завтовшки 7-8 мм і за допомогою спеціальних форм вирізати печиво.
Викласти печиво на деко, вистелений листом фольги.
Деко помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати печиво протягом 15-20 хвилин. Час випікання орієнтовно і залежить від можливостей вашої духовки.
Готове печиво остудити та посипати цукровою пудрою.
Денис
Люблю печиво, але вибрати щось якісне і недороге в магазині неможливо. Цей рецепт мені сподобався за простоту виконання та за те, що всі інгредієнти знайшлись у мене на кухні:)
Печиво вийшло смачним, чудово підійшло до чаю. Навіть моїй мамі, яка не дуже любить солодке, воно сподобалося. 10/10. Дякую за рецепт